fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

2.0 Заглавни Статии

Подари преживяване за Коледа

Приятели, идва предколедната еуфория и всеки иска да зарадва истински своите близки с нещо специално. Избора е толкова голям, че дори не можем да визуализираме всички опции в главите си. Симона от Zero Waste Sofia, вече ни даде няколко чудесни примера за подаръци, които са не само с отношение към човека, а и към природата, а ние от своя страна искаме да допълним списъка с предложения за преживявания, с които да изненадате някого.

В нашия списък ще намерите преживявания, които са лично изпитани от нас и ги препоръчваме с две ръце. Подарявали сме си ги за рождени дни, Коледа и други специални празници и сметнахме, че е добър момент да ги съберем на едно място и да са полезни и на вас. Смятаме, че личната препоръка е най-добра и се надяваме всеки да намери по нещичко за себе си. Не е задължително да е само по Коледа.

Серия: Паралелна Реалност

1. Флотация в Metta

sky 1441936 1920

Флотацията е едно много лично изживяване и не знаем как бихме го описали, защото всеки го преживява през себе си. Изключване, презареждане, паралелна реалност са все думи, които го описват, но не е достатъчно. Затова ако някой ваш близък има нужда от време за себе си (а кой няма), то това би бил един специален подарък.

За да е още по-пълно преживяването, може да добавите към подаръка и 1 час в Солна стая, пак в Metta. Това ще помогне на човека да превключи от бързия режим на ежедневието и да се отпусне и подготви за това, което му предстои по време на флотацията.

Повярвайте ни, това е един много личен подарък, както за близките, така и за себе си.

2. Без думи, само сетива в “Театър на сетивата София” и “Сетивните градски пътувания “

labyrinth 1738039 1920

В сайта на “Театър на сетивата София” ще намерите няколко адски добри преживявания, които да ви извадят от рамките на нормалното. Наречени са Лабиринти, Пътувания, Сетивни вечери.  Това е една изследователска лаборатория, която се случва 1-2 пъти годишно. Темата на спектаклите се променя, както и локациите, които са все любопитни – изоставени фабрики, запустели читалища, музеи, молове, бизнес сгради или природни места. Лабиринтът изчезва, за да се появи отново на друго място, с друго заглавие и друга концепция.

Това е лично изпитано от нас преживяване, което не се обяснява лесно, но все едно сте в паралелна реалност, която е наситена с много емоции, а вие сте в главната роля и определяте хода на нещата.

„Сетивните градски пътувания“ са друг тип преживявания за сетивата, които отново са лично изпитани от нас и ги препоръчваме. Представят една необичайна гледна точка към града и неговите измерения. Пътувания, в които се достига по-голяма дълбочина на осъзнаване и преосмисляне на пространството вън и вътре в нас. 

Какво се случва ако думите изчезнат и се оставим само на нашите сетива? Защо не опитате?

Лабиринтът “Театър на сетивата София” се случва индивидуално, а Сетивните градски пътувания по двойки

Серия: Една стъпка към себе си

3. Лична среща с астролог 

blue and brown milky way galaxy 2694037

Ако човекът, за който е предназначен подаръка има желание да се опознае още повече, то лична среща и разговор с астролог би му помогнала в това начинание. Това е един чудесен подарък за края на 2019-та и началото на 2020-та, защото бележи край на нещо, и начало на друго. 

Ако се чудите към кой да се обърнете, това са нашите лични препоръки: Елена Пенчева и Ванеса Виденова 

4. Хюман Дизайн или кой е твоят профил

human design mandala

Хюман дизайн е друга система за опознаване на нас самите. Много е практична и веднага може да влезе в употреба. Хюман Дизайн акцентира върху уникалността на всеки един от нас и ни дава практично ръководство как да живеем в мир и разбирателство с истинската си природа. Той ни помага в търсенето на Себе си. Помага ни също така да влезем в синхрон със същността си, вършейки това, което ни е естествено, като реализираме в максимална степен изначално заложените в нас възможности.
На нас системата Хюман дизайн ни е била много полезна през годините, за да донаредим пъзела.

Можете да подарите лична среща, партньорска, каквато прецените. Лилия Иванова беше човекът, който ни помогна в разгадаването на нашия дизайн и я препоръчваме и на вас:)

https://www.facebook.com/lilsunche

5. Семинари за личностно развитие Essence и Insight

music 1813100 1280 1

Пак от серията ‘Търсене на нашето истинско Аз’  ви предлагаме два много полезни и трансформиращи семинара, които са в няколко нива. Това са семинари Insight, и  Essence. Самите ние получихме като подарък първото ниво на Essence, което се провежда в един пълен уикенд и е преживяване, през което всеки един би трябвало да мине според нас.

По време на него се фокусирахме върху разпознаването на собствените ни работещи и неработещи стратегии и поведения в живота, а те са толкова много. Цялото ни поведение е една програма. Нали знаем, че 98% от нашите реакции в ежедневието са пълна автоматика и са подсъзнателни. Осъзнаването им носи повече разбиране за нас самите и тези около нас. Семинара е изключително практичен и разтърсващ, има истинско споделяне и поредица от неочаквани психологически игри, които без да се усетите ви водят към разковничето на всичките ви проблеми. 

Това е прекрасен подарък за хора, които са на преломен етап в живота и им трябва още съвсем мъничко яснота.

6. Аура четене

meditation 1384758 1920

Всички знаем, че има много повече от това, което виждаме с очите си. Има повече, нали така? Ние усещаме, чувстваме и материализираме с ума си. Усещаме на секундата дали някой ни привлича или отблъсква, понякога дори без да сме си разменили и дума. Това което не виждаме с просто око са вибрациите. Нашата аура представлява нашата енергия или вибрация, това което излъчваме. Аура камерата е уред, който отчита вибрациите около тялото ни и ги визуализира и  така можем да видим на снимка нашата аура. На снимката се вижда още къде аурата ни е нарушена, и какви проблемни зони имаме. Можем да разберем още малко за себе си благодарение на аура четенето. Много ни беше интересно и ако вие или някой от вашите приятели сте отворени за дебрите на енергията, то това би бил един много хубав подарък. Има различни места, на които можете да го направите. Ние бяхме тук.

Серия: Удоволствията от живота

7. Кулинарен курс

masala 4096891 1920

Това е един чудесен подарък за експериментаторите в кухнята. А ако вие живеете с човека, за когото е наречен подаръка, то ще се наслаждавате на неговите нови и вкусни творения, така че и двете страни ще останат доволни.
Ние сме пробвали някои от курсовете във Food Connection, като графика е много динамичен и според нас може да се намери за всекиго по нещо. От тайландска и азиатска кухня до веган десерти, сирена и др. Силно препоръчваме и курса на Михаела Белорешка “Храна за промяна”,  който е стойностен и в него се крие много теория и практика. Имайте предвид, че местата бързо свършват. Друг доста популярен и обичан курс е този за паста. Много е интересен и полезен и не можете да си представите какви тънкости съществуват.

С колкото ръце имаме препоръчваме готварския курс по аюрведично хранене на Юрий Ковачев, който познава материята толкова добре, че оставате в захлас от всички разкази. Изключително практично и теоретично насочен със запознаване на основите на хилядолетното знание за Аюрведа. Как да се лекуваме с храната и подправките спрямо нашия тип Доша и какво е най-подходящо за нас.
Facebook: Вегетариански кулинарен курс „VegiVeda“

8. Подарете пътешествие

holiday 2880261 1920

За всички, които търсят удобен случай, за да хванат самолета и да открият новата дестинация, на която не са ходили или пък тази, която вече познават и искат да опознаят още по добре, предлагаме да им подарите ваучер на една от нискотарифните компании, които летят от София, Wizz Air и Ryan Air.

Ваучерите са валидни в рамките на една година, като вашите близки сами могат да си изберат дестинацията. Подаръкът е подходящ за двойки, защото какво по-хубаво от това да споделим преживяването с половинката си.

Wizz Air Gift Vaucher , Ryan Air Gift Vaucher

9. Йога ритрийт

women s white top and orange floral skirt 823694

Подарете хармония и релаксация, защото няма човек, на който да не му е нужна. Напоследък има много ритрийти, които се организират точно с тази цел. Можете да проверите в любимото йога студио, в което ходите и там да разпитате за следващото събитие, а защо не да се присъедините и вие и да си направите подарък.

Можете също така да следите програмата за събитията на Център Ведика в с. Ковачевица, където често организират йога уикенди. Този, който посетихме ние беше по Въздушна йога с Людмил Дренски от Йога Дивали.Друга такава къща сред природата, в която организират ритрийти  е Trinity Retreat House.

Серия: За умствения потенциал

10. Езиков курс по Сугестопедия

Курсовете по Сугестопедия са радост. Такава лекота има по време на часовете, че някак дори на разбираме как минават 3 часа. Времето лети, а ние се връщаме в безгрижието на детството. Общо взето с игри, музика и смях поемате толкова много нова информация, която дори не усещате, а после някак тя започва да изплува.  Красив и холистичен метод разработен от проф. д-р Георги Лозанов, в който става въпрос за едно креативно и щастливо учене. Вече повече от две години не спираме да препоръчваме метода и май няма да спрем:) Ние ходихме в Алегро Виваче, но системата се преподава и на други места.

11. Курс по Мета Четене

books 1680953 1920

Как да използваме мозъка си в пъти по-продуктивно, за да постигнем целите си лесно и ефективно? Учим се да четем толкова бързо, че успяваме да минем огромен брой книги за отрицателно време. Не, не е шега! Няма да разказваме повече, но ако ви е интересно на сайта на Metareading може да успеете да си отговорите на някои въпроси.

Вярваме във всичко, което споделихме в този пост, и ако дори един от вас намери подходящия подарък сред преживяванията по-горе, значи сме постигнали целта си. Смятаме, че имаме всичко необходимо, дори и в повече, но някак ни липсва близостта с нас самите и тази с хората около нас. 

Ние от Дизайница ще наблегнем на това тази Коледа, а и през новата година. А вие?

*Нито едно от предложенията не е спонсорирано. Това е нашата лична препоръка.

Leave
a comment

You don't have permission to register
X