fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

6

3 основни предимства от Zero Waste начин на живот

Философията Zero Waste е буквално да се акумулира 0 отпадък. Съзнаваме, че дори и на най-стриктните им е трудно да стигнат до това ниво, защото е изключително предизвикателство, но дори и стремежа е достатъчен. Важното в случая е колективното намерение все повече хора да създават по-малко боклук и да се замислят над последствията, които той носи.

Zero Waste е не само концепция, но най-вече начин на живот, която има съществени екологични предимства като намалява замърсяването, подпомага за опазването на природните ресурси и какво ли още не. Но предимствата на Zero Waste дори надскачат природните аспекти. Нулев Отпадък дава огромно отражение на начина ни на живот и го подобрява във всеки един аспект. Първоначално може да ви се струва трудно, но това наистина е далеч от истината. И кои все пак са предимствата на 0 Waste начина на живот?

 

1. Спестява ни пари

  • Намалява консумацията на излишни продукти (имаме повече фокус върху преживявания вместо вещи).
  • Елиминира нуждата от покупки на продукти за еднократна употреба.
  • Насърчава към по-здравосовен начин на живот и така естествено намалява разходите свързани със здравеопазване.
  • Насърчава към продажба на неизползваните или ненужни вещи вкъщи, което дори води до профит.

 money 2180330 1920

2. Ставаме по-здрави

Здравословните предимства на Zero Waste начина на живот са свързани най-често с намаляването към излагане на токсини. Единствения недостатък, който дори не е недостатък според нас, е че ще започнете да ставате по-чувствителни към химически съставки и пластмаси. Страничен ефект, е че ще започнете да се чувствате по-енергични от избягването на многобройните химикали в храната.

Това са някои от начините, по които Zero Waste подобрява вашето здраве и това на семейството ви.

  • Отказвате или поне намалявате покупките на хранителни продукти в пластмасови и найлонови опаковки, като по този начин намалявате риска от проблемите свързани с изпускането на вредни химикали, като BPA например.
  • Заменяте предмети за еднократна употреба с такива за многократна, както и насочване към покупки втора ръка. По този начин се намалява отделянето на вредни газове от новите предмети и мебели, защото те вече са ги отделили, което неминуемо влияе добре на здравето.

Насърчава пазаруването на здравословни и органични храни, което автоматично повлиява добре на цялостното здраве заради намаленото излагане на химикали, парабени и други токсини.

  • Води към по-минималистичен начин на живот, с по-малко, но ценни вещи, което вкъщи акумулира по-малко прах и съпътстващи алергии.
  • Стимулира към спортни дейности на открито, като по този начин си набавяме така необходимия витамин Д, който често липсва, а и се излагаме на по-свеж въздух (много често въздухът вкъщи и в офиса е по-замърсен от този навън).

 

bottle bowl breakfast 704971

3. Спестява от ценното ни време

Едно от най-удовлетворяващите предимства на Zero Waste начинът на живот е, че освобождава от така ценният ни ресурс наречен време. А от какво го спестяваме? С намаляването на вещите ни като цяло, намаляваме и времето за почистване вкъщи, обмислянето на какво точно да облечем преди да излизнем навън и какво ли още не. Променяме навици като непрестанното пазаруване и обикалянето по моловете, което отнема и много време в придвижване особено в трафик часовете, а се съсредоточаваме върху нещата, които наистина са ни от необходимост. По този начин осбобождаваме ценно време за нашите семейства, близки приятели и преживяванията и емоциите, които бихме искали да споделим с тях.

 

books chair clock 707196

 

Замислете се, че по този начин бихте могли и вие да вдъхновите хората около вас към промяна, и да се повлияят от личния ви пример и мотивация, заразявайки се с позитивизъм и отношение към заобикалящата ни природа.

А ето и няколко лесни идеи от нас в статията 7 лесни Zero Waste промени, които можете да направите през 2018.

 

Leave
a comment

You don't have permission to register
X