fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

тенденции

3 водещи тенденции при дизайна на офиси

Трендовете от последните години в интериорите на офисите се свързват най-вече с промяната на работния процес. Отмина времето на типичните кюбикъл офис пространства, където се обезличава индивидуалността на служителя.

Вече се толерира свободата и индивидуалността на всеки човек,  защото е доказано, че чувствата и емоционалното състояние пряко влияят на продуктивността. Все повече наблюдаваме отворени или споделени офис пространства, където се стимулира общуването, създава се приятна неформална обстановка, и всичко това, за да бъдем по-продуктивни и креативни.

ДВИЖЕНИЕТО

е главно действащо лице в интериора на новия офис. Статичните работни места са в миналото, днес можем да работим от бюрото, от дивана, от пуф или дори прави.

Възможността да променяме позицията на работа е водещ тренд, който се открива и в интериора и организация на съвременния офис. Така обзавеждането вече не е само стандартното бюро, а се използват все повече мебели характерни за дома, или мебели подходящи за почивка и забавление.

2 1

ПРИРОДАТА

Друга тенденция е навлизането на природата в офиса. В забързаното ежедневие все по-малко време успяваме да отделим за прекарване природата. За това започваме да внасяме природата в затворените помещения, в които прекарваме голяма част от деня си.

Близо ⅓ от денонощието прекарваме на работа, за това е нормално и в офис пространствата да се появи влиянието на природата.

Има изследвания, които изучават влиянието на природата и връзката на човека с корените си и с натуралното. Доказано е, че съществува пряка връзка между продуктивността и връзката с природата и се създава biophilic Design.

Така можем да наблюдаваме естествени растения, озеленени стени, естествени материали, натурални цветове в интериорите на офис пространствата.

1 1

КОМУНИКАЦИЯТА

също е важен фактор, който определя дизайна на днешния офис. Общуването се определя като важна част от нашата работа и вече дори се стимулира, за разлика от миналото.

Създават се общи пространства където освен да смениш гледната точка можеш и да обмениш опит с колегите. Не случайно много актуални са  споделените co-working пространствата където имаш възможност да работиш с хора от различни професии и профили.

Доказано е, че развиването на социални умения подобрява нашата креативност, възможност да се справяме в трудни ситуации и нашата работоспособност.

Естествено има моменти когато трябва да се съсредоточим и изолираме. За това в съвременния офис се залагат опции за гъвкаво разпределение – използват се подвижни прегради, които обособяват затворени пространства; завеси, които да ни отделят визуално от околните; звукоизолирани кабинки и още други начини да сепарираме самостоятелен работен кът.

3 1

С развитието на науката зависимостта между естетиката и здравето ни започва още по-категорично да се доказва. Дори Google създадоха технология, която отчита влиянието на интериора върху нас, което потвърждава, че стремежа към по-добър дизайн и среда си заслужава и не трябва да го подценяваме. Още повече, че на работното място прекарваме ⅓ от денонощието.

Още повече, че на работното място прекарваме ⅓ от денонощието.


Leave
a comment

You don't have permission to register
X