fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

ECA365F7 3A4D 41A0 87D2 1FC2D1986594

4 идеи как да използваме наситени цветове в интериора

Говорейки за това как използваме дома си, трябва предварително да му обърнем внимание както функционално, така и чисто психологически – или как влияе на състоянието ни. 

На първо място да се замислим какво усещане искаме да създадем с нашия нов интериор, защото всеки цвят внушава различно настроение. Ако работим от вкъщи, е добре цветовете в интериора да клонят към по-неутралната гама или такива, които подобряват креативността и активността. Ако искаме да създадем по-хармонична обстановка обаче, е хубаво да наблегнем на неутрални палитри. В случай, че пространството ни е прекалено малко, е препоръчително да използваме по-светли тонове, които оптически го правят по-голямо.

Истината е, че много често, може би от страх или несигурност, прибягваме до бледо бежово или бледо жълто, за да сме сигурни, че няма да сбъркаме. Ние апелираме към това да сме дръзки и смели в интериорите, защото домът е наше отражение и това как той ни влияе и какво настроение навява зависи единствено от нас и нашия избор.

Затова искаме да те предизвикаме – #ОсмелиСеНаЦвят.

В този наш стремеж към смело “оцветяване” на дома попаднахме на серията интериорни бои Adventure Colors от Spirit Fine Paints, които предлагат 12 готови цвята в предизвикателни цветове, всеки, вдъхновен от интересна дестинация. 

Ето нашите 5 предложения как да използваме наситени цветове в стените на интериора:

Акцентна стена в цвят:

Един от най-лесните начини да разнообразим дома е като боядисаме една акцентна стена в цвят. В този случай може да изберем и по-ярък такъв, като го съчетаем с по-неутрални за останалите стени, пода и мебелите. Можем да добавим и декорации (възглавнички, завеси, съдове и др.) в избрания цвят за стената, които да направят интериора по-завършен. 

Друг подход е да изберем два активни цвята, които да съчетаем, но това е малко по-висш пилотаж и трябва да внимаваме от ефект да не се постигне дефект.

Подходящи наситени цветове от палитрата Adventure Colors са #Tuscany #AntelopeCanyone и #Provence.

Геометрични фигури в цвят по стените:

Геометричните фигури по стените са хит последната година. Познатите картини или принтове над дивана вече се заместват с разнообразни фигури, нарисувани с ярък цвят. Така в произведение на изкуството се превръща целия дом, не само картината на стената 😉

лято19

Adventure предложенията ни са:

Таван в цвят:

Това е друг наш любим подход, а именно да боядисаме тавана в цвят. Таванът е най-неосветената част от помещението, защото върху него не пада пряка слънчева светлина, и затова е и най-тъмната част.

лято19 1

Забележете, че дори когато стените и таванът са боядисани с еднакъв бял цвят, то таванът изглежда няколко нюанса по-тъмен. Освен това тъмните цветове правят дадено помещение да изглежда по-малко и ниско. Затова трябва да имаме предвид тези факти, преди да предприемем тази стъпка. Ако вашето пространство е по-ниско,  изберете по-светъл цвят, за да не “захлупите” помещението. Ако пък имате достатъчно високи тавани, развихрете се с кеф и изберете цвят, който ще ви подхожда и вдъхновява. 

Цвят в цвят:

Това също е любим наш прийом, популярен през последните години. Идеята тук е да се използва един цвят, който освен в стената да се заложи и в мебелите и декорациите. Така се получава наслагване на цветове, което е възможно да се реши и с леко различни нюанси, за да създадем чувство за хармония и спокойствие. Подходящи в случая са всички цветове, като по-активните биха носили по-динамично усещане, а по-монохромните съответно – по-лежерно и спокойно усещане. Тук зависи в какво помещение ще се приложи този похват. 

Надяваме се нашите предложения да са те накарали да се осмелиш на цвят и да са включили твоя ColorMode 😉 

И не забравяй, че домът е отражение на вътрешния ни АЗ и няма нужда да е скучен и бежов 🙂

Leave
a comment

You don't have permission to register
X