fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

5 начина да използваме кристали у дома

5 начина да използваме кристали у дома

photo of assorted crsytals 4040639

Преди да внесем кристали у дома и да се радваме на тяхното мощно въздействие, е важно да сме пречистили пространството си.  В последната ни статия ви дадохме няколко идеи как да освободим дома си от негативна енергия и ако още не сте го направили, сега е момента. Бърз и ефективен начин е горенето на бяла салвия, но ако не може да се снабдите с нея, чудесна българска алтернатива е билката градински чай. След като домът ни е подготвен, идва ред и на тези прекрасни същества, кристалите, които е хубаво да измием преди да ги ползваме у дома, защото те акумулират енергия. Може просто да ги измием на течаща вода или пък да постоят за малко в купичка с морска сол. Следващата стъпка е да се снабдим с кристали, чиято енергия искаме да поканим у дома. Темата е необятна, но ние ще се спрем на няколко важни за нас, с които са обурудвани домовете ни.

1. Черен Турмалин на входната врата

DSC07481 1

Едно от най-важните неща за нашия дом е защитата. Черният турмалин е много мощно оръжие срещу лошата енергия, действа като щит, който не и позволява да влезе вътре. Входната врата е най-често мястото, където енергията навлиза в пространството ни, затова може да го настаним точно там, на входа. По този начин каквато и негативна енергия да сте донесли със себе си отвън, ще бъде аборбирана от кристала още на входа. Може да го поставим на шкафчето за обувки или конзолната масичка до вратата и да го декорираме с други предмети по наш стил и вкус.

3. Селенит и Цитрин за внасяне на светлина у дома

Селенитът е кристал, който ще освежи и олекоти енергията в нашия дом, придавайки повече жизненост. Селенитът подобрява емоционалността, любовта към дома, мечтателността, нежността и стимулира приятните спомени.

Идея: Той има свойството да зарежда други кристали, заради силната си енергия, за това ние го ползваме като поставка за гривните ни от кристали и по този начин ги зареждаме.

Може да поставим Селенит на перваза на прозореца във всяка една стая, за да внесем положителна енергия в пространството. Кристалът отразява слънчевата енергия и я разпръсква. Ако поставим и Цитрин в близост до него ще засилим още повече действието му.

3. Целестит на нощното шкафче

DSC07498 1

Това е един от любимите ни кристали у  дома. Той има отпускащо и успокояващо действие, като освобождава ума от тревогите и притесненията. Освен на нощното ни шкафче е особено подходящ за детските и бебешките стаи, помагайки за непробудния и сладък сън на малчуганите.

4. Розов кварц и Аметист за засилване на любовта

DSC07489 1

Ако ни се иска да засилим още повече усещането за любов вкъщи, можем да съберем розовия кварц и аметиста заедно и ги сложим в югозападната част на спалнята. Според Фън Шуй, това е ъгълът, който отговаря за любовта. Тези кристали усилват усещането за състрадание и емпатия, разбиране, търпение, желание. На никой няма да са му излишни смятаме.

И двата кристала могат да се намерят лесно и са на достъпна цена. Ние предпочитаме друзи, но тези от розов кварц се намират по-рядко.

5. Шунгит в помощ с вредните електромагнитни полета

1416944754 poleznye i lechebnye svoystva shungita foto2467 l

Шунгитът предпазва от електромагнитните полета, които създават около нас нашите телефони, лаптопи и другите електроуреди у дома. Ако често работим на лаптопа вкъщи е добра идея е да поставим шунгит на бюрото в близост до него. По този начин ще неутрализираме и смекчим вредните влияние, действащи непосредствено върху нашето биополе. 

Това са някои от верните ни приятели, с които е оборудван домът ни и ще се радване да разберем кои са вашите.

С любов,

Дизайница


Leave
a comment

You don't have permission to register
X