fbpx

Дизайница

5 начина да използваме кристали у дома

5 начина да използваме кристали у дома

photo of assorted crsytals 4040639

Преди да внесем кристали у дома и да се радваме на тяхното мощно въздействие, е важно да сме пречистили пространството си.  В последната ни статия ви дадохме няколко идеи как да освободим дома си от негативна енергия и ако още не сте го направили, сега е момента. Бърз и ефективен начин е горенето на бяла салвия, но ако не може да се снабдите с нея, чудесна българска алтернатива е билката градински чай. След като домът ни е подготвен, идва ред и на тези прекрасни същества, кристалите, които е хубаво да измием преди да ги ползваме у дома, защото те акумулират енергия. Може просто да ги измием на течаща вода или пък да постоят за малко в купичка с морска сол. Следващата стъпка е да се снабдим с кристали, чиято енергия искаме да поканим у дома. Темата е необятна, но ние ще се спрем на няколко важни за нас, с които са обурудвани домовете ни.

1. Черен Турмалин на входната врата

DSC07481 1

Едно от най-важните неща за нашия дом е защитата. Черният турмалин е много мощно оръжие срещу лошата енергия, действа като щит, който не и позволява да влезе вътре. Входната врата е най-често мястото, където енергията навлиза в пространството ни, затова може да го настаним точно там, на входа. По този начин каквато и негативна енергия да сте донесли със себе си отвън, ще бъде аборбирана от кристала още на входа. Може да го поставим на шкафчето за обувки или конзолната масичка до вратата и да го декорираме с други предмети по наш стил и вкус.

3. Селенит и Цитрин за внасяне на светлина у дома

Селенитът е кристал, който ще освежи и олекоти енергията в нашия дом, придавайки повече жизненост. Селенитът подобрява емоционалността, любовта към дома, мечтателността, нежността и стимулира приятните спомени.

Идея: Той има свойството да зарежда други кристали, заради силната си енергия, за това ние го ползваме като поставка за гривните ни от кристали и по този начин ги зареждаме.

Може да поставим Селенит на перваза на прозореца във всяка една стая, за да внесем положителна енергия в пространството. Кристалът отразява слънчевата енергия и я разпръсква. Ако поставим и Цитрин в близост до него ще засилим още повече действието му.

3. Целестит на нощното шкафче

DSC07498 1

Това е един от любимите ни кристали у  дома. Той има отпускащо и успокояващо действие, като освобождава ума от тревогите и притесненията. Освен на нощното ни шкафче е особено подходящ за детските и бебешките стаи, помагайки за непробудния и сладък сън на малчуганите.

4. Розов кварц и Аметист за засилване на любовта

DSC07489 1

Ако ни се иска да засилим още повече усещането за любов вкъщи, можем да съберем розовия кварц и аметиста заедно и ги сложим в югозападната част на спалнята. Според Фън Шуй, това е ъгълът, който отговаря за любовта. Тези кристали усилват усещането за състрадание и емпатия, разбиране, търпение, желание. На никой няма да са му излишни смятаме.

И двата кристала могат да се намерят лесно и са на достъпна цена. Ние предпочитаме друзи, но тези от розов кварц се намират по-рядко.

5. Шунгит в помощ с вредните електромагнитни полета

1416944754 poleznye i lechebnye svoystva shungita foto2467 l

Шунгитът предпазва от електромагнитните полета, които създават около нас нашите телефони, лаптопи и другите електроуреди у дома. Ако често работим на лаптопа вкъщи е добра идея е да поставим шунгит на бюрото в близост до него. По този начин ще неутрализираме и смекчим вредните влияние, действащи непосредствено върху нашето биополе. 

Това са някои от верните ни приятели, с които е оборудван домът ни и ще се радване да разберем кои са вашите.

С любов,

Дизайница


Leave
a comment

You don't have permission to register
X