fbpx

5 нови тренда в интериора за 2018/2019 от изложението в Кьолн

Паралел 2017/2018

В резюме ще започнем с тези тенденции от изложението миналата година, които забелязахме да се повтарят и доразвиват и през тази. Като цветове забелязахме още ширещото се влияние на розовия цвят или Millennial Pink, червения цвят, цветовете от нюансите на земната гама и цвят теракота. Като материали, продължавайки своята изява и през 2018/19, са тъмния мрамор и Terrazzo или мозаечния тренд. Мотивите, които затвърждават своето присъствие и през тази година са флоралните и тези с геометрични форми и перспективни илюзии. А стиловете, които продължават да доминират и през 2018 и 2019 са бохемският стил или Scandi Boho и Тhe Great Gatsby style или ар деко, който ни завладя още през 2015.

А какво ново ни предстои за 2018 и 2019?

 • #1 Първи тренд „Завръщането на пастелните цветове“. Може би след две години с доминиращи тъмни цветове е време отново за нещо свежо и това осезаемо се чувстваше на изложението. Пастелните цветове се завръщат в пълна сила, като главни герои сред тях ще са пастелните и светло зелени нюанси, като celadon и sage, също лимонено жълто, люляково лилаво, прасковено или кайсиево оранжево, а неутралните тонове ще са бежово или така нареченото mushroom или toast. През следващите месеци и години ще виждаме цветни интериорни акценти в ултравиолетов цвят, пурпур виолет, в активно синьо като teal и klein blue и x-generation yellow или цвета на така добре познатите ни емотикони.

 • #2 Втори тренд „Кожа“ или кожата в цвят коняк и бежово. Кожата е абсолютен евъргрийн, тя не слиза от мода. В това изложение няколко марки бяха заложили основно на него, в съчетание с метал, дърво и бетон.

 

 • #3 Трети тренд на „Навлизането на тъмните дървесни материали“. Докато дъбовата дървесина все още доминира като присъствие, забелязва се навлизането на дървени повърхности от тъмна дървесина, като например венге. Белият или избелен дървесен материал отстъпва мястото си на по-тъмните дървесни нюанси.

 • #4 Тренда на „Стъклените тухли/блокчета“. Ако за някой тренд може да се каже, че е пълна изненада, то това са стъклените тухлички, ние ги харесваме, но те, както и terrazzo тренда, са доказателство за цикличността в тенденциите. С един нов поглед без предубеденост към тях, включени в съвременния дизайн ще вдъхнат едно old but gold, незаменимо усещане в дома ни, по-добрия пример на мозайката.

 • #5 “Органични, аморфни форми“. Един от доминиращите стилове за 2018 и 2019 ще бъде Memphis, характерен за периода между 1981 и 1988. За него са в сила геометричните форми, очертания и всички аморфни, органични, нестандартни форми като цяло. Така че това влияние в декора не е случайно. Любим за един, за други не, спорен като стъклените тухли – предстои да видим тяхната изява в интериора през 2018/19.

 

Източник Italian Bark

Comments

 • 21.09.2018
  reply
  Temenouzhka

  Това с пастелите е малко неточно – пастелите са основна тенденция в интериора от около 2013 годинa. Можете да видите мои публикации оттогава в блога ми Trendoffice с примери tочно от миланои другите важни събития.

  • 21.09.2018
   reply
   Дизайница

   Привет от нас, тенденцията с пастелите сме нарекли „Завръщането на пастелните цветове“ именно заради това, че не е нов тренд, а и мислим, че всичко ново е добре забравено старо ;)) Иначе имаме и друга статия за пастелните цветове като новите неутрални за 2019, може да разгледате и нея 🙂
   http://designitsa.bg/2018/08/06/interior-trends-2019-pastelni-cvetove/

Leave a Comment