fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

2

6 неща, които да направите в Маями

DSC06733

Маями е цветна дестинация, която ползвахме като трамплин за втората половина от пътешествието ни в Южна Америка. Тук човек може да се връща и винаги да намира нещо ново. Ние ви даваме нашия прочит към града и любимите ни места за двата динамични дни, които прекарахме там.

1. The Wynwood District & Wynwood Walls –  арт и графити

DSC06765
DSC06825 1
DSC06817
DSC06787

Ако искате да видите нещо по-различно от познатите по всички гайдове места в Маями, то Wynwood Art District е мястото. Ние си падаме по изкуството във всичките му форми, къде по-сурово, къде по-фино, и Wynwood ни спечели отвсякъде.

До преди десетина години Wynwood District е бил район в Маями, където са се разполагали различни производствени или логистични фабрики като една от тях е била Кока-Кола. С течение на времето обаче, тези фабрики се изместват от Wynwood, една по една и оставят големи и необитаеми пространства. Така лека полека квартала започва да запада и да има все повече изоставени сгради.

Знаем че всичко е циклично на този свят и към края на 90-те Wynwood започва да се съвзема и ревитализира. Изкуството влиза с пълна сила в квартала, като основните сгради и високи стени на изоставените фабрики дават поле за изява на много wall art артисти. По-голяма концентрация на впечатляващи мурали не сме виждали до момента на друго място по света. Тук вървяхме и вървяхме, и зад всеки следващ ъгъл се откриваше още. Все едно бяхме в музей на открито или някоя снимачна площадка. Дори тротоарите са изрисувани и преливат нагоре по стените в най-различни провокативни мурали.

Мястото е вдъхновяващо, а и по улиците има много галерии, арт магазинчета и заведения, така че всички сетива ще бъдат задоволени. Обещаваме!

Wynwood Walls

DSC06755
DSC06784 1
Wynwood Walls
DSC06767
DSC06721
DSC06735
DSC06770

Това е експлозия на цветове и палитри на известни графити артисти. Входа е безплатен, а мястото е колекция от 6 гигантски стени на сгради с уникални мурали.
Любими магазинчета: Nomad Tribe – sustainable clothing, Boho Hunter  

За хапване: Wynwood Diner, GK Bistronomie, Alter, Coyo Taco, Joey’s Italian Café,

Крафт бира:  Wynwood Brewing Company

thewynwoodwalls.com

2. Miami Design District – мода и дизайн

Друга зона, която обходихме за краткото ни време в Маями беше Miami Design District. И тук както при Wynwood, района започва да се ревитализира в последните 10 години, но тук мястото привлича хора с по-различни интереси. Можете да намерите луксозни бутици на световно известните дизайнери, дизайн шоуруми, арт галерии, ресторанти и барове. И всичко това за едно десетилетие. На всеки ъгъл има някаква дизайн инсталация или нещо, което да ви привлече, така че дори и само да се разхождате наоколо си заслужава.

Ние не бяхме там да пазаруваме, но се разходихме с удоволствие из квартала. Към много магазини или галерии имаше кафета и барчета с елегантен дизайн, където пиехме поредното кафе за деня и тествахме ръчно направени бонбони със златен прашец. 

The Bazaar Project например е едно еклектично магазинче, което ни грабна със сблъсъка на цветове и десени, като се почувствахме в ‘Алиса в страната на чудесата’.

3. Time Out Market Miami

0x6a5641

Тук можем да хапваме всеки ден. Това е Food Market на закрито, където има по нещо (или по много) за всеки вкус. Името ни се струваше някак познато, но после разбрахме, че това е доста успешна концепция, която започва да се появява на различни места по света. Преди 3 години бяхме в един такъв в Португалия – Time Out Market Lisbon

Голяма част от най-добрите и изгряващи готвачи в Маями са там, като има и демонстрации и отворени кухни. Изобщо, пиршество на сетивата. Не е за изпускане.

4. Lincoln Road Mall

Много близо до Time Out Market Miami и South Beach е началото и на почти двукилометровия пешеходен мол на открито Lincoln Road Mall, където по пешеходната алея има редица магазини, кафета и ресторанти. Интересното за нас не бяха магазините, а ландшафта и дизайна на градската среда. Архитектурата и дизайна носи полъха на стила от миналото на Маями – Miami Modern (MiMo), а архитекта е Morris Lapidus. Изненадахме се обаче, когато се натъкнахме на две огромни игуани, пуснати на свобода из растителността.

IMG 9257

1111 Lincoln Road

Бяхме се запътили към края на алеята, където искахме да видим 1111 Lincoln Road – сградата проектирана от известната архитектурна фирма Herzog & de Meuron. Това е 7 етажна сграда с 263 паркоместа, офиси, магазини и апартаменти. Не пропускайте да се качите на последния етаж, където е Alchemist, бутик с галерия, откъдето се вижда повече и от страхотната архитектура на самата сграда. В отворения гараж на сградата често се организират и сватби, събития, дегустации на вино и йога практики. Функциите са размити и се обединяват много смело. Оставяме и линк към сайта на сградата, ако решите да направите следващото си събитие в някоя от залите там 😉

5. South Beach

Ако сте в Маями, South Beach си е една от основните забележителности. Ние не бяхме настроени за плажуване, но отдадохме чест (и снимки:) на така известните цветни спасителни постове,  а след това се разходихме по красивия крайбрежен парк Lummus Park, който е по протежението на Ocean Drive от 5-та до 15-та улица.

6. Ocean Drive

DSC06685
art deco 3703012 1920
Art Deco Buildings
miami beach 441794 1920
miami beach 1629596 1920

Бяхме за пръв път в Маями, затова нямаше как да пропуснем разходката из Ocean Drive. Оглеждахме се за тези чаровни пастелни арт деко сгради, които са в района. Там е и Art Deco Historic District и можете да видите повече от 900 исторически сгради в арт деко стил. Има и редица пешеходни турове, но ако сте подготвени и с набито око сме сигурни, че ще се справите. The Beacon Hotel е една от емблемите.


Leave
a comment

You don't have permission to register
X