fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

1 Заглавни    Статии

6 Книги за устойчив дом и живот, които ще ви вдъхновят

Книгите имат силата да ни транспортират на далечни разстояния или пък да ни доближат до вътрешния ни АЗ. Имат тази специална сила, а в този момент на изпитание за нашето физическо, емоционално, психическо и дори икономическо здраве, са още по-ценен инструмент, на който да се опрем.

Това е една наистина малка извадка от 5 книги, които да ви накарат да се вдъхновите за малки или пък големи промени в дома и живота.

1.  THE KINFOLK HOME

Interiors for Slow Living

IMG 3864

Ето това е книга, с която можете да се сгушите с чаша топъл чай. В нея може да намерите истински вдъхновяващи интериори, които да ни покажат що е то “бавен живот”.

Според автора Nathan Williams “бавният” живот не е свързан с мързела или лукса, нито е свързан с пълното отказване от нашите най-любими неща, а е свързано с това без какво или кой не можем да живеем наистина. 

Страниците на книгата са изпълнени с прекрасни фотографии на домове, които олицетворяват идеята за “бавен” живот и ще ви подтикне да приложите някои от принципите и във вашето ежедневие.

Към книгата

2. ZERO WASTE HOME

The Ultimate Guide to Simplifying Your Life by Reducing Your Waste

7SC 8698 1

Блогърът Bea Johnson е може би човекът, който е виновникът за движението Zero Waste и е вдъхновяващ пример. Преди време това начинание може би ни изглеждаше непосилно, но на този етап то просто е наложително.

В своята книга Беа ни показва как можем да постигнем своите цели и да намалим количеството боклук, което семейството ни генерира без да нарушим своя комфорт или стил.

Спазвайки няколко основни принципа, можем да се научим да ги прилагаме във всяка едно пространство на нашия дом от кухнята до спалнята. 5 R’s (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot)

Към книгата

3. UPCYCLIST

Reclaimed and Remade Furniture, Lighting and Interiors

2

В своята вдъхновяваща книга Antonia Edwards разказва за начините, по които можем да се справим с постоянно генериращия се боклук на нашето време, както и как да спасим или удължим живота на вещи, които са на косъм от изхвърляне.

Много дизайнери вече работят в тази насока и създават уникални по рода си мебели на базата на рециклиране на боклук.

4. THE COMPLETE ZERO WASTE MINIMALISM GUIDE

Increase Your Happiness by Reducing Your Waste In Order to Achieve a Minimalist Lifestyle

41ayJDm4UXL

Ако и вие искате да освободите пространството и енергията на дома си и да го превърнете в минималистичен оазис, то тази книга е за вас.

Авторът Lucy Johnson пише, че минимализмът като начин на живот насърчава нашата автономност, като в същото време ни подтиква към това да се наслаждаваме и оценяваме всеки един момент и да имаме основните и най-важни неща, които да отговорят на нуждите ни.  

За всеки нов навик се изисква време и постоянство, а за да внесем нещо ново, трябва да се освободим от това, което вече не ни служи. 

Тази философия ни е на сърце, за това искаме да я споделим и с вас.

Към книгата

5. Живот с нулев отпадък в България

zhivot s nulev otpadak v balgariya 31

Радваме се, че в България има редица хора, които с пълна сила ни показват, че живот с по-малко отпадък е кауза, която си заслужава. 

„Живот с нулев отпадък в България“ е книга на авторът Блажка Димитрова и в нея можете да намерите много конкретни примери в посока намаляването на нашия отпадък. Това е ценен наръчник, който си заслужава да притежава всеки един от нас.

Към книгата

6. Let my people go surfing

Изброените по-горе книги вдъхновяват към устойчивост нашия дом и живот, а тази ще вдъхнови бизнеса ви. Това е истинска и искрена история за компанията Patagonia, успяла следвайки принципите си. 

Принципите на човек въплъщават и принципите на компанията, която създава. Авторът Ивон Шуинар, който е и основателя на компанията Патагония разказва за неговия път и как дори един обикновен философски наръчник за служителите на „Патагония“, каквото първоначално предназначение е имала книгата се превежда на над 10 езика се изучава в гимназиите и университетите. Дори „Харвард“ използва компанията за като образец.

Книгата е наистина смислена и показва, че всеки бизнес може да е успешен без да взима на заем от природата.

Искрено я препоръчваме, а я има преведена и на български.

Това са само няколко от любими наши книги и бихме се радвали да стигнат и до вашите домове. Винаги сме насреща да споделите какво мислите и дали намирате ценност в тях.

С любов,
Дизайница

Leave
a comment

You don't have permission to register
X