fbpx

Дизайница

18 7 Идеи за ZW подаръци

7 идеи за ZERO WASTE подаръци

Здравейте, приятели,

Наближаващите празници тази седмица ни накараха да помислим за интересни подаръци, близки до zero waste движението. Като цяло сме на мнение, че не е нужно да има специален празник на любовта, защото тя е постоянно с нас и край нас и трябва да се празнува ежедневно, но пък обичаме да обичаме, обичаме и да пием вино. В случай, че сте решили да зарадвате любим човек или пък ще празнувате Трифон Зарезан – ето нашата селекция с идеи:

Билети за театър

  • Зимния сезон е особено подходящ за културен туризъм из българските театри. За наша радост има толкова много добри постановки в момента, че дори ще ни е трудно да изберем на коя точно да отидем. Но ако искаме да изненадаме близък човек – това е един добър почти-zero-waste подарък., който със сигурност ще остави хубав спомен. Хубавото е, че вече можем онлайн да запазим своите билети, но преди постановката трябва да вземем от касите и физическия хартиен билет. Именно това го прави почти-zero-waste 😉 . Надяваме се, че в близко бъдеще ще можем да използваме електронен билет чрез нашите телефони и ще спестим хартиеният такъв. И не забравяйте преди постановката да си вземете вода във вашата бутилка за многократна употреба, за да не се налага да купувате вода в пластмасови бутилки 🙂

Ароматна свещ

  • За засилване на романтиката около празника, добро допълнение ще е приятна свещ към бутилката вино 🙂

jar 3128112 1920 snip 20180213121901

Насипни сладкиши

  • Най-сладкия подарък за какъвто и да е празник са сладкишите – било то бонбони – здравословни или не чак толкова, френски макарони или бисквитки. Има много места от където можем да си купим насипни бонбони и най-хубавата част е начина на опаковане, която ще бъде наше лично творчество. За пример – можем да използваме стъклено бурканче, което да украсим с маркер за стъкло, и в което да поставим бонбоните.

Органична козметика

  • Едно от сериозните предизвикателства при zero waste движението е ограничаването на конвенционалната козметика. За радост вече има доста продукти, които използват изцяло натурални продукти и се продават в насипно състояние без опаковки. Такъв пример са козметиките Lush. Можете да изберете продукт за баня – масла, пяна, сапуни, за тяло и т.н. Освен това предлагат и метални кутийки за съхранение на техните продукти. Какъв по-добър подарък от този! Натурална козметика в метална кутийка за многократна употреба. Така следващия път ще си купувате само пълнител за кутията. Ето няколко идеи тук и тук.

pexels photo 725998

Стъклена бутилка за вода

  • Както знаете, ние сме против пластмасовите бутилки за еднократна употреба и с удоволствие ги заменихме със стъклени такива. Това е един устойчив подарък, който ще бъде с любимия ти човек ежедневно и ще му напомня за теб при всяка глътка. Та…с две ръце сме ЗА такъв подарък!
Bo1

Photo by SOMA

bo2

Photo by SOMA

Метална кутия за храна

  • В последно време все повече хора обръщат внимание на начина си на хранене и предпочитат да си приготвят сами обяда за следващия ден. Така че замяната на традиционните пластмасови кутии с метална кутия за храна би била страхотен подарък. Едновременно полезна, лека и zero waste. Ето няколко идеи тук и тук.

Масаж

  • Ето това вече е 100% zero waste подарък, който можеш да направиш и сам. Ако не си много добър в масажите, можеш и да довериш любимия си човек в ръцете на професионалист. Дали ще е класически, ароматерапевтичен, релаксиращ, няма значение. В забързаното ежедневие всеки би се зарадвал на подобен отпускащ и зареждащ подарък.

За опаковането може да се използва амбалажна хартия или стари вестници с канап и клонки за акцент, или каквото друго ви хрумне…

Със сигурност има още много интересни zero waste идеи за подаръци. Ще се радваме ако споделите с нас вашите идеи и ни тагвайте с #CanGoZeroWaste.

Leave
a comment

You don't have permission to register
X