fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

18 7 Идеи за ZW подаръци

7 идеи за ZERO WASTE подаръци

Здравейте, приятели,

Наближаващите празници тази седмица ни накараха да помислим за интересни подаръци, близки до zero waste движението. Като цяло сме на мнение, че не е нужно да има специален празник на любовта, защото тя е постоянно с нас и край нас и трябва да се празнува ежедневно, но пък обичаме да обичаме, обичаме и да пием вино. В случай, че сте решили да зарадвате любим човек или пък ще празнувате Трифон Зарезан – ето нашата селекция с идеи:

Билети за театър

  • Зимния сезон е особено подходящ за културен туризъм из българските театри. За наша радост има толкова много добри постановки в момента, че дори ще ни е трудно да изберем на коя точно да отидем. Но ако искаме да изненадаме близък човек – това е един добър почти-zero-waste подарък., който със сигурност ще остави хубав спомен. Хубавото е, че вече можем онлайн да запазим своите билети, но преди постановката трябва да вземем от касите и физическия хартиен билет. Именно това го прави почти-zero-waste 😉 . Надяваме се, че в близко бъдеще ще можем да използваме електронен билет чрез нашите телефони и ще спестим хартиеният такъв. И не забравяйте преди постановката да си вземете вода във вашата бутилка за многократна употреба, за да не се налага да купувате вода в пластмасови бутилки 🙂

Ароматна свещ

  • За засилване на романтиката около празника, добро допълнение ще е приятна свещ към бутилката вино 🙂

jar 3128112 1920 snip 20180213121901

Насипни сладкиши

  • Най-сладкия подарък за какъвто и да е празник са сладкишите – било то бонбони – здравословни или не чак толкова, френски макарони или бисквитки. Има много места от където можем да си купим насипни бонбони и най-хубавата част е начина на опаковане, която ще бъде наше лично творчество. За пример – можем да използваме стъклено бурканче, което да украсим с маркер за стъкло, и в което да поставим бонбоните.

Органична козметика

  • Едно от сериозните предизвикателства при zero waste движението е ограничаването на конвенционалната козметика. За радост вече има доста продукти, които използват изцяло натурални продукти и се продават в насипно състояние без опаковки. Такъв пример са козметиките Lush. Можете да изберете продукт за баня – масла, пяна, сапуни, за тяло и т.н. Освен това предлагат и метални кутийки за съхранение на техните продукти. Какъв по-добър подарък от този! Натурална козметика в метална кутийка за многократна употреба. Така следващия път ще си купувате само пълнител за кутията. Ето няколко идеи тук и тук.

pexels photo 725998

Стъклена бутилка за вода

  • Както знаете, ние сме против пластмасовите бутилки за еднократна употреба и с удоволствие ги заменихме със стъклени такива. Това е един устойчив подарък, който ще бъде с любимия ти човек ежедневно и ще му напомня за теб при всяка глътка. Та…с две ръце сме ЗА такъв подарък!
Bo1

Photo by SOMA

bo2

Photo by SOMA

Метална кутия за храна

  • В последно време все повече хора обръщат внимание на начина си на хранене и предпочитат да си приготвят сами обяда за следващия ден. Така че замяната на традиционните пластмасови кутии с метална кутия за храна би била страхотен подарък. Едновременно полезна, лека и zero waste. Ето няколко идеи тук и тук.

Масаж

  • Ето това вече е 100% zero waste подарък, който можеш да направиш и сам. Ако не си много добър в масажите, можеш и да довериш любимия си човек в ръцете на професионалист. Дали ще е класически, ароматерапевтичен, релаксиращ, няма значение. В забързаното ежедневие всеки би се зарадвал на подобен отпускащ и зареждащ подарък.

За опаковането може да се използва амбалажна хартия или стари вестници с канап и клонки за акцент, или каквото друго ви хрумне…

Със сигурност има още много интересни zero waste идеи за подаръци. Ще се радваме ако споделите с нас вашите идеи и ни тагвайте с #CanGoZeroWaste.

Leave
a comment

You don't have permission to register
X