fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

1ва за Трендовете

Trend Report 2018/19 >>>>>> 7 интериорни тенденции в търсене на природата

Все повече се говори за тенденциите за следващата година, но ние първо ще се спрем за кратък разбор на отминаващата 2018. Мислим, че си заслужава да се отдаде внимание на развитието на тенденциите през тази година и да проследим заедно как ще преминат те в 2019. Като това ще направим в няколко статии. Ще се опитаме да направим паралел между двете години като обърнем внимание на актуалните стилове, цветовете, материалите, десени и декорации. В резюме за 2018 според нас са характерни тенденции насочени към опазването на природата с устойчив поглед напред към едно по-устойчиво и некомерсиално бъдеще, а в тези за 2019 след преминалите изложения сякаш тази насока се запазва дори надгражда и развива. Още повече се обръща внимание на качеството на средата и влиянието, което може да окаже върху здравето ни. Именно затова и ще започнем със 7 тренда, свързани със застъпването на природата в дома ни.

 

1 I 7 Тенденция „Навън като вътре“

Първата тенденция според нас е и основополагаща за 2018 и 2019 и обрисува насоката, в която се движи цялото човечество. Все повече се говори за застоялия начин на живот и отдалечаването от корените ни и природата. Именно това презентира тенденцията навън да ни е уютно и приветливо, както ни у дома. Идеята е в това да оформим градината, двора или терасата си така, както своята дневна със същите удобства и мебели с повече грижа и внимание към детайлите, които изграждат цялостното усещане за дом и навън. А това говори, че повечето от нас търсят уединение с природата и дори да нямаме външна част на дома си се наблюдава засилено привнасяне на зеленина и вътре. Факт е, че все по-често ние и приятелите ни прекарваме време в планините и природата, може би това е направило впечатление и на вас. Това свидетелства и тенденция „Навън като вътре“ – нашата приемственост с заобикалящия ни свят и среда.

 

1 Outdoor like Indoor

 

2 I 7  Тенденция в цветовете >> Стена в зелено

Акцентна стена в зелено или всички стени в зелено. Тази насоченост към зелената гама наблюдаваме още от 2017. А промяната спрямо предходната година се състои в това, че нюансите за тази са по-пастелни и не толкова активни. Забелязвайки и тази тенденция не можем да не отбележим отново, че не кой да е цвят, а точно този на природата е сред доминиращите цветове за 2018 и 2019. Това показва засилващия се интерес към природата и опазването на планетата ни.

 

2 Green Wall

 

3 I 7   Тенденция в материалите >> Бамбук

Бамбука е сред любимите материали на 2018/19 заради екологичните си качества, а и защото е красив и устойчив. Повече за полезните качества на бамбука можете да прочетете в статията ни >> Какво знаем за бамбукa?

 

3 Bamboo

 

4 I 7  Тенденция в декора >> BOTANICAL   PRINTS

След доста години, в който една от най-популярните стенни декорации бяха рамкирани принтове с цитати, настъпва нова ера в рамките да се слагат природни принтове. Дори вече е актуално да се слагат хербаризирани цветя между стъкла с цел декориране, но също така и да запазят спомените ни от специалните за нас моменти и събития.

 

4 Botanical prints

 

5 I 7  Тенденции в стиловете >> R A W

Не само в храната, но и в интериорните тенденции суровият и първичен вид е на почит. Тази тенденция показва силния ни стремеж към естественото в живота и все по-голямото обръщане към преживяванията и нуждите ни. През тази и идната година в интериора се добавя по-голяма дълбочина и по-видими текстури в логично продължение от влиянието на стила Wabi-Sabi. Ефекта на четките върху мазилките е търсен, винтидж излъчването също, а патината е напълно желан ефект.

 

5 Raw

 

6 I 7   Естествени материали

Това е тенденция свързана с текстурите като цяло или завръщането ни към естествените тъкани като ратан, ракита, вълна и зачитането им с нова и по-голяма сила особено тези, които са ръчно изработени.

 

6 Woven 3

 

7 I 7   Flower Power  

Флоралния декор за дома е изключителна тенденция. Колкото по-големи, смели и дори с 3D ефект са цветята на тапета, тапицерията или в декорациите са сякаш все повече крещят за нуждата от завръщането ни към природата! Това доказва, че тенденциите са отвъд това да са само повърхностни съчетания, а стъпват на социалния етап, на които се намираме и това се чете във всяка една до тук, което няма как да не сте забелязали.

 

7 Flower Power Trend

Leave
a comment

You don't have permission to register
X