fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

len

7 причини да изберем лен за интериора

Ленът е екологичен материал, който с пълна сила навлиза, или по-скоро се завръща, в домовете ни. Още в древността е бил предпочитан текстил заради издръжливостта си, способността си да не задържа бактерии и въздухо и топло проводимостта си. В Италия в миналото е бил използван за съхранение на известното прошуто, именно заради тези си качества.

В днешно време въпреки изобилието от изкуствени тъкани все по-често се сещаме за този естествен материал.

Влакнодайният лен е непретенциозен при отглеждане – нуждае се от малко вода, няма нужда от допълнително наторяване или генно модифициране, което го прави екологично чист. При технологичната му обработка има малко отпадъци, които от своя страна са лесно разградими и не замърсяват природата.

Има и още причини да използваме лена в интериора като екологичен и полезен за здравето материал. Ето някои от тях:

#01

Изключително здрав – в пъти по-здрав от памука. Естествената структура на влакната го правят изключително устойчив, като с течение на използването му става все по-мек и приятен.

#02

Хигроскопичен е. Едно от най-ценните му качества е способността му да задържа влагата, и същевременно бързо да я отдава към околната среда. Много подходящ е за чаршафи, калъфки, кърпи и дрехи.

#03

Ленът охлажда. “Дишащата” му способност го прави идеален за дрехи и спално бельо, особено за горещите летни дни, когато носи прохлада, а и помага за здравословен сън.

#04

Антистатичен е. Не задържа статичното електричество, което автоматично означава, че не задържа и домашен прах. За това е предпочитан материал за интериора.

#05

Хипоалергенен – не задържа прах и не “запарва”. Подходящ е за завеси, дамаски за дивани, възглавници или покривки, по които често има натрупване на прах, предпоставка за развиване на алергии.

#06

Антибактериален. Гладката му текстура не позволява натрупването и задържането на бактерии. Препоръчва се за хора с дерматологични проблеми и алергии. Подходящ за спално бельо, кърпи и за съхранение на храна.

#07

Приятен естествен масаж за кожата. Благодарение на твърдата си структура е добър стимулатор за нашата кожа. Било то под формата на чаршафи, кърпи или ексфолиращи ръкавици, текстурата му го прави добър естествен ексфолиант за тяло.

 

Та, това са основните предимствата на лена като материал и мислим, че има защо да му обърнем внимание и да го поканим в дома си.

Може да разгледате някои продукти от лен, които предлагаме в нашия онлайн магазин тук: https://designitsa.bg/shop/

Източник

analog camera antique business 1381242

Leave
a comment

You don't have permission to register
X