fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

Цвят на годината 2019 според Оргахим

През изминалата седмица Оргахим обявиха цвета на годината според тяхното проучване.

И това е цвят Органик.

 

organic color of the year 2019

 

Цвета е пастелен нюанс на светло зелено и символизира хармонията, свежестта, връзката ни с природата, търсенето на баланса и здравословния начин на живот. Цветът, най-близък до природата, напомня желанието ни за връзка с корените и традициите, търсенето на натуралното и естественото.

Избора на цвета е продиктуван най-вече от актуалното в живота ни в момента.

 

До избора на цвета екипа на Оргахим достигнаха след като се допитаха до мнението на различни специалисти от различни области, които използват цвета в работата си – интериорни и графични дизайнери, улични артисти, кулинари и блогъри. И ние Дизайниците имахме честта да сме част от тази селекция.

 

received 2262064334070325

 

И така през един доста снежен ноемврийски ден, всички поканени от Оргахим се събрахме, и трябваше да дадем предложения за актуалностите в живота според нас. Организаторите ни разделиха в 3 групи и започна работата, която беше толкова приятна и творческа, че в края на workshopa дори не ни се тръгваше. Оргахим бяха подготвили различни материали в помощ на избора – картончета с цветове, текстилни мостри, мостри на различни настилки, камък, дърво и какво ли още не. Така актуалните теми и думи на деня трябваше да асоциираме с цвят или материал.

 

received 320530425445227

Ето го и предложението на нашата група:

IMG 4717

А това са на другите две групи.

IMG 495fee068b9a6828531a456345ab3dc6 V IMG 3177 e1548855619644

 

Най-хубавото беше, че въпреки, че всяка група работеше самостоятелно, като резултат имаше много общи черти между трите предложения. И трите групи по един или друг начин бяха заложили на здравословния начин на живот, на връзката с природата, на спокойствието и свободното време. Което затвърди, че различните хора, с различни професии, интереси и вкусове, бяха уловили едни и същи тенденции от ежедневието ни.

И така на базата на тези 3 mood board-а Оргахим са излъчили най-подходящия цвят, който обединява тези идеи и трендове, и това е цветът Органик.

 

IMG 9c33a3c66df360c02fe63a15fcbe20bd V

 

А ние като посланици на естественото в дома и интериора с радост приветстваме този цвят и с готовност очакваме да го включим в някой следващ проект.

Ваши Органик-Дизайници 🙂

Leave
a comment

You don't have permission to register
X