fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

8

Етерични масла за спокойствие

Най-високата степен на човешката мъдрост е способността да се адаптираш към обстоятелствата и да запазиш спокойствие въпреки бурята.
Даниел Дефо

Спокойствие и само спокойствие. . .

От спокойствието произтича потока, потока на живота. . . Онова състояние, където нещата се случват с лекота и минимално усилие . . .

Един много кратък път да вътворим спокойствие в нашите мисли е чрез етеричните масла. Фини субстанции, крехки молекули, невъобразимо удоволствие. . .

Днес ще поговорим за етеричните масла, които носят със себе си честотата на спокойствието. Като цяло много от маслата имат седативен характер, но тези, които се отличават с най-висока такава степен са:

ВЕТИВЕР – Аромат на ведрина и покой

Essential Oils

Неговото заземяващо въздействие се дължи на фактa, че маслото се извлича от корена на растението с ботаническо наименование Vetiveria zizanioides. Има силно проявен мускусен, земен аромат. Етеричното масло от ветивер успокоява емоционално напрежение. Помага да овладеем емоциите си в период на емоционални катаклизми. Справя се с нервни избухвания, истерия, тъга, натрапчиви мисли, потиснатост, гняв. Това е масло, което не може да се ползва в аромалампа, тъй като е доста гъсто, но може да бъде разредено с жожоба в бленд, който да се втрива на пулсови точки, в правилно разреждане.

ЖАСМИН – Аромат на благословии, любов, мекота

Жасминът има зелен, флорален, сладък аромат. Въздейства на коренна и сърдечна чакра едновременно. Нежната, разливаща се като топлина по тялото енергия на Жасмина, ни помага да засилим смелостта, в моментите, в които не сме сигурни. Това масло помага за успокояване на нервите и се грижи за добрия, възстановяващ сън. Ботаническото наименования на растението е Jasminum grandiflorum.

ИЛАНГ-ИЛАНГ – Cananga odorata

essential oils benefits and uses chart

Това масло има сладък, флорален, омайващ аромат. Аромат на любов, страст и духовно изобилие. Иланг-иланг е афродизиак, но въпреки това вдишвайки го, води до понижаване на кръвното налягане, отслабва болката и има успокояващ и релаксиращ ефект. Енергията на маслото ни помага да успокоим променливите емоции, а силата му е в това, че помага да извежда на повърхността чувствата ни, за да бъдат анализирани и осъзнати. Тук е важно да се отбележи, че ако вдишваме повече от необходимото и достатъчно количество §именно между 5 и 8  капки в зависимост от големината на помещението§ с това масло може да настъпи обратния ефект, да се превъзбудим и да станем неспокойни.

ЛАЙКА – Matricaria chamomilla

GettyImages 591403979 59b8623d054ad90011203907

Това за мен е  Кралицата на най-успокояващите масла. Нейно Величество ЛАЙКАТА! Подобрява самочувствието, намалява тревожността, силните емоции, избухвания. Маслото е подходящо при ПМС-предменструален синдром, менопауза или други хормонални разстройства. Помага при безсъние. Маслото от лайка помага при медитация, за внасяне на покой във всеки аспект на съществото ни.

Затворете очи

Вдишайте

Потопете се в Магията на Природата!

Твоят Дзен Кът е там, където си ти – У дома.
Оммм

Бъдете здрави физически и психически

12-годишният опит на Евгения-Екатма в преподаването е преминал през занимания с пилатес, йога, вътрешни Дао-ски практики - нинджуцу, ба гуа, работа с бебета във вода и йога за деца. Инициирана е в трето ниво Рейки – мастерска степен. Има завършен курс по класически масаж и курс Ароматерапия с учител Валентина Славова. Квалифициран преподавател е по Хатха йога по системата на "Kaivalyadhama yoga and Ayurveda Institute", Индия.Практиките, които Евгения води, са посветени на принципите на Ин и Ян, опряни на ДАОистката концепция за вътрешна работа. Това, което я насочва към този вид йога, е усещането, че чрез дълбоката работа с мускулите и тъканите, тялото започва да абсорбира естественото усещане за подравняване, а от там правилно дишане и правилно мислене, придружени от правилно действие. Дао Ин йога дава времето и пространството да се свържем с вътрешния ни Учител-онзи, който тихо наблюдава. Чрез практиката се изгражда търпение, приемане и самонаблюдение.

Leave
a comment

You don't have permission to register
X