fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

9

Етеричните масла и как с тяхната сила да превърнем домът си в Дзен кът

Много се вълнуваме от това, че тази статия е първата от поредицата Soul & Spirit at Home, която стартираме днес съвместно с прекрасната Евгения-Екатма, защото дойде етапът, в който да осветим нашия дом и да стимулираме неговата положителна енергия. Днешната статия е посветена на етеричните масла и вярваме, че ще бъде от полза за всеки дом. Евгения и нейния 12-годишен опит  в преподаването, който преминава през занимания с пилатес, йога, вътрешни Дао-ски практики – нинджуцу, ба гуа, работа с бебета във вода и йога за деца, както и познанията и за Ароматерапия я прави перфектния съмишленик, с който да случим тази рубрика.

aroma 906137 1920

“Отвътре идва гласът и отвътре идва ароматът. Както човек може да разпознае човешките
същества в тъмното по гласа, така в тъмното всяко цвете може да бъде разпознато по своето
ухание. Всеки носи душата на своя създател.“

– Густав Фехнер

Етеричните масла са личността, или духът на растението. Растенията от своя страна, са проявление на най-чистата енергия на Земята. Те поемат слънчева енергия и работят с лунната. Те лекуват, хармонизират, успокояват, енергизират. Това е и причината терапевтичното действие на етеричните масла да се извършва на много дълбоко и фино ниво – тяло, ум, дух.

Веднъж е достатъчно човек да се докосне до ароматите и тяхната лечебна сила и да преживее начина, по който те ни балансират отвътре както на физическо, така и на психосоматично ниво. Те са път не само за взаимодействие, но и за връзка с Висшите сили. Според древните писания, чистият аромат има способността да запазва и подобрява вибрацията на тялото.

Етеричните масла са благоуханни и силно летливи. Те се извличат от различни части на растенията – корени, листа, кора, смола, цветове, плодове. Най-често се извличат чрез дестилация.

Как да приемаме етерични масла?

pexels photo 3865676

Един от най-разпространените начини, чрез които етеричните масла могат да постъпят в нашия организъм е чрез вдишване или инхалация. В това число се включва и дифузиране на аромата чрез
арома лампи. Етеричните масла се разтварят във вода според концентрацията им и тези лампи, на базата на ултразвук, дифузират есенцията във въздуха. Така преминавайки през дихателната система постъпват в хипоталамуса – той приема и изпраща информацията към хипофизата, а от там този сигнал се предава на мозъка, от където пряко повлияваме на емоционалното си състояние. И целият този процес се случва за няколко секунди. Колко бързо протича всичко като информация в етера? Неслучайно корена на думата е обвързана с ЕТЕР – ЕТЕРично масло. Те са частица от етера и са субстанция, която реално ни превежда ОТВЪД времето и пространството, защото етера е
безграничен. И всичко се случва едновременно, хем си тук, хем пътуваш чрез аромата.

Днес ще поговорим за няколко основни етерични масла, които всяко домакинство е нужно да има.

ЛИМОН

sliced pieces of lemon on pink surface 4021868

Маслото от лимон носи яснота на ума, като ни помага да съсредоточим вниманието си върху работата, особено когато се занимаваме с важни детайли. Енергията на лимона ни помага да
се фокусираме върху позитивните мисли, давайки ни възможност да разглеждаме нещата през различни гледни точки. Той е много силен имуностимулант. Препоръчва се дифузия с него, когато има периоди на грипове, вируси или много силен стрес/нервно напрежение. Това масло е изключително благотворно за счетоводители, банкери, адвокати, здравни работници, домакини.

Подарете си етерично масло от ЛИМОН сега от нашия онлайн магазин.

МЕНТА

photo of potted plants on wooden table 4503273

Маслото от мента ни помага да се събудим. Помага ни при умствена и психична умора. Подходящо е при дълго шофиране, за да ни поддържа бодри. Стимулира към яснота на ума и фокус на вниманието. Тъй като ментата е полезна за храносмилателната система, тя ни помага и за “смилане”, осмисляне на живота/реалността около и вътре в нас. Изключително подходящо масло
за зъболекари, еколози, невролози, паразитолози.

Подарете си етерично масло от МЕНТА сега от нашия онлайн магазин.

ЧАЕНО ДЪРВО

Енергията на чаеното дърво улеснява получаването и усвояването на Божественото вдъхновение, лечебната светлина и чистата мъдрост. Свежият аромат внася изострено внимание, което ни помага в духовната практика и самонаблюдението. То има силата да ни помогне да възстановим сетивата си след преживян шок. То отваря сърцето и диафрагмата, да приемем чувствата си и след това да изчистим токсичните от тях. Чаеното дърво е добър съюзник на
зъболекари, дерматолози, домакини, инфектолози, адвокати, медицински сестри, педиатри, пулмолози и оратори.

Подарете си етерично масло от ЧАЕНО ДЪРВО сега от нашия онлайн магазин.

ЛАВАНДУЛА

aromatherapy beautiful blooming blur 286763

Това етерично масло е носител на благостта и сладостта на любовта. Очистващият аромат и вибрации помагат за преодоляване на ревност, успокоява ума, помага ни да систематизираме детайлите и да се освободим от хаоса. Лекува умствено напрежение, изтощение, умора, стрес и тревожност. Облекчава необузданите емоции, като истерия и се справя прекрасно с тъгата и мъката.

Подарете си етерично масло от ЛАВАНДУЛА сега от нашия онлайн магазин.

ЕВКАЛИПТ

Маслото от евкалипт е изключително подходящо за медитация, йога практики и дихателни практики. То помага да изчистим дихателните пътища и ума, изчиства негативната
психична енергия и като цяло е прекрасно масло за изчистване на пространството. Изостря вниманието, внася бодрост и лекота. Помага ни, когато сме под влияние на емоцията гняв или сме разгорещени за нещо. Евкалиптовото масло е много подходящо за спортисти, еколози, участници в маратон, домакинство, пулмолози, епидемиолози.

Капнете между 5 и 8 капки в лампата, в зависимост от големината на помещението.

Затворете очи


Вдишайте


Потопете се в Магията на Природата!


Твоят Дзен Кът е там, където си ти – У дома.

Оммм


Бъдете здрави физически и психически

Подарете си етерично масло от ЕВКАЛИПТ сега от нашия онлайн магазин.

Автор: Евгения-Екатма

IMG 20190707 145237 308

Евгения-Екатма е инициирана е в трето ниво Рейки – мастерска степен. Има завършен курс по класически масаж и курс Ароматерапия с учител Валентина Славова. Квалифициран преподавател е по Хатха йога по системата на „Kaivalyadhama yoga and Ayurveda Institute&quot, Индия.

Практиките, които Евгения води, са посветени на принципите на Ин и Ян, опряни на ДАОистката концепция за вътрешна работа. Това, което я насочва към този вид йога, е усещането, че чрез дълбоката работа с мускулите и тъканите, тялото започва да абсорбира естественото усещане за подравняване, а от там правилно дишане и правилно мислене, придружени от правилно действие. Дао Ин йога дава времето и пространството да се свържем с вътрешния ни Учител-онзи, който тихо наблюдава. Чрез практиката се изгражда търпение, приемане и самонаблюдение.

Leave
a comment

You don't have permission to register
X