fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

hygge-christmas-time

Хюга ~Hygge~ по време на Коледа

Вече сме ви разказвали за Hygge (хюга) – тайната на щастливия датски живот, в друг пост. Днес решихме да приложим основите на хюга културата в коледното усещане и украсата на нашия дом.

Вече знаем, че важно за хюга усещането е уюта, създаден от меките декорации – малки възглавнички, одеяла, меки килими. Тъй като коледната украса не остава в дома ни за повече от месец, по-практично ще е да се фокусираме върху постигането на този уют, чрез по-малките декоративни елементи. 

Ние избрахме възглавничките в коледни цветове, които са достатъчно неутрални, за да станат част от постоянния декор на дома ви, без проблем. Възглавничките с велурено или кадифено усещане, също са подходящи и биха внесли топло и коледно настроение.

 

Hygge christmas decoration throw pillows

В hygge много важен е и ароматът. Ние бихме заложили на етеричните масла на чаено дърво и бергамот, който да използваме в дифузер, за да ухае целия дом. И двете масла намират приложение при терапия на всякакви инфекции и възпаления, което ги прави много подходящи за сезона. 

wax candles essential oils palo santo

Пало Санто от Дизайница

Свещ от соев восък Cookies, Patchouli Leaf&Oud от Дизайница

Етерично масло от Бергамот & Чаено Дърво от Дизайница

 

По темата за аромата, в коледната украса, ние бихме добавили канелени пръчици, сушени портокалови резени и шишарки. Те са както чудесна декорация за коледното ни дърво, така и напълно устойчива опция. Ако все пак предпочитате да включите и типичните коледни орнаменти, като топки, звезди и снежни човечета, ние бихме препоръчали да заложите на стъклените или порцелановите фигурки. Ще останат в колекцията ви много по-дълго и няма да изгубят добрия си вид, за разлика от пластмасовите. 

Щом се отнася до същината на коледната украса – коледното дърво, ние залагаме на истинско борче, което след като изпълни своята мисия, ще засадим навън. 

 

christmas decoration dried oranges
christmas sustainable decoration
Christmas wreath eco decoration

 

Селекцията на продуктите, включени в тези коледни колажи са дело на талантливият ни автор в блога, Гери Бонева.

 

С безброй блещукащи светлинки,

Дизайница <3

 

Казвам се Гергана и съм на 22 години. Завърших интериорен дизайн в Kingston University, което успя да развие разбирането ми за дизайн във всяка форма и го превърна в голяма част от живота ми. Той е средството, което ми позволява да правя света около мен по-функционален, привлекателен и съобразен с нуждите на съвременния живот. В момента прилагам тези знания и върху бранда, на който съм съосновател - "Трето колело".

Leave
a comment

You don't have permission to register
X