fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

13

Interior Trends 2019 >>> КОИ СА НОВИТЕ ПАСТЕЛНИ?

Някой би си казал, че е твърде рано да се говори за тенденциите в цветовете за 2019/20, нали? Но вече големите интериорни фестивали минаха и половината 2018 също, на чиято основа определено може да се каже, че каквото можем да видим там, това ще видим и в интериора на следващата година, две.

Най-интересното за 2019 ще е употребата на цветове по нов начин и изцяло нова, причудлива гама от различни нюанси спрямо 2018. Определено може да се говори за нова цветна тенденция насочена към пастелните тонове и по-точно употребата им като неутрални.

 

Тази тенденция наблюдаваме още от IMM Cologne 2018 и беше потвърдена на Stockholm Design Week и Salone del Mobile Milano. След тенденцията около тъмните, наситени тонове на бижутата и активните нюанси, които видяхме през миналата година, а и още през тази, през 2019 ще настъпи промяна и завръщане към бледите нюанси.

Пастелните тонове, наподобяващи цветовете на млечния сладолед ,ще застъпят мястото на белия цвят по стените и в аксесоарите на нашия дом. Ще се превърнат в основна част от декорациите за 2019. Те ще бъдат допълвани от меки и топли нюанси, като теракота, шоколадoво или бежово.

 

325568669d8008a75b350afe14389126

Това връщане към пастелните цветове върви заедно с ретро намигване от 70-те, което се усеща именно в употребата на меките нюанси и големите структури на най-новите колекции от мебели. Металите, като злато и месинг, все още се потвърждават като ключови материали за акценти, заедно с текстури като мраморните и теракотните. Всичко се събира в едно ново настроение, което е по-меко и по-светло тонирано от досегашното.

 

9731e1feeb41f20eb51424c36d998c33

Топ 5 на пастелните цветове за 2019/2020


Lilac

Tова са люляково лилаво и лавандулово лилаво, като нюанс са доста по-меки и пастелни от определения от Pantone цвят на 2018 – Ultra Violet, но са пряк негов застъпник.

 

famousauthors

Primrose Pink and Tea Rose

Tова е розово, което пък е продължение на тенденцията Millennial Pink, която все още се вижда навсякъде. Но през 2019 тя ще бъде доразвита, като розовия цвят ще бъде в много по-светли нюанси от тези, с който сме свикнали сега.

 

14

Peach Orange

Tова са нюанси на оранжевото и земната палитра, пренесени от тенденциите в цветовете на 70-те, която ще е най-влиятелна през 2019. Това оранжево е красив нюанс между оранжево и розово, доста неутрално, но не толкова, че да не създаде впечатление. Дори е възможно да бъде новия Millennial Pink и в бъдещите месеци предстои тестовия му период – дали ще залее всичко около нас.

 

18

Celadon, Celery and Avocado

Tова са преставителите на зеленото. Като определено метаморфозата, която се наблюдава при тях ни е любима, стават доста по-светли и деликатни в сравнение с тъмните тонове на зеленото, които ще са характерни за 2018.

 

25

Lemon Yellow

Жълтият цвят определено е другия хит на 2019, но отново доста по-неутрален и свеж, ненатрапчив и доминиращ. Нюансите му са от приглушено жълто до лимонено жълто за разлика от тазгодишното жълто в стил на емотиконите.

 

26

 

Може да е малко рано, но тази статия-прогноза за цветовете на 2019/20 на Elissabetta от Italian Bark, основана на интериорните изложения в Колон и Стокхолм, позоваваща се на доминиращите тенденции там – изключително много ни зареди особено предвид сезона и месеца, и решихме да споделим тези ведри акорди за 2019 с вас. Нека не забравяме цветовете на 2018, които също са интригуващи и мистични със своите по-тъмни нюанси и настроение, а за тях можете да прочетете повече в статията ни Вдъхновяващи цветови тенденции на NCS за 2018.

Leave
a comment

You don't have permission to register
X