fbpx

Interior Trends 2019 >>> КОИ СА НОВИТЕ ПАСТЕЛНИ?

Някой би си казал, че е твърде рано да се говори за тенденциите в цветовете за 2019/20, нали? Но вече големите интериорни фестивали минаха и половината 2018 също, на чиято основа определено може да се каже, че каквото можем да видим там, това ще видим и в интериора на следващата година, две.

Най-интересното за 2019 ще е употребата на цветове по нов начин и изцяло нова, причудлива гама от различни нюанси спрямо 2018. Определено може да се говори за нова цветна тенденция насочена към пастелните тонове и по-точно употребата им като неутрални.

 

Тази тенденция наблюдаваме още от IMM Cologne 2018 и беше потвърдена на Stockholm Design Week и Salone del Mobile Milano. След тенденцията около тъмните, наситени тонове на бижутата и активните нюанси, които видяхме през миналата година, а и още през тази, през 2019 ще настъпи промяна и завръщане към бледите нюанси.

Пастелните тонове, наподобяващи цветовете на млечния сладолед ,ще застъпят мястото на белия цвят по стените и в аксесоарите на нашия дом. Ще се превърнат в основна част от декорациите за 2019. Те ще бъдат допълвани от меки и топли нюанси, като теракота, шоколадoво или бежово.

 

Това връщане към пастелните цветове върви заедно с ретро намигване от 70-те, което се усеща именно в употребата на меките нюанси и големите структури на най-новите колекции от мебели. Металите, като злато и месинг, все още се потвърждават като ключови материали за акценти, заедно с текстури като мраморните и теракотните. Всичко се събира в едно ново настроение, което е по-меко и по-светло тонирано от досегашното.

 

Топ 5 на пастелните цветове за 2019/2020


Lilac

Tова са люляково лилаво и лавандулово лилаво, като нюанс са доста по-меки и пастелни от определения от Pantone цвят на 2018 – Ultra Violet, но са пряк негов застъпник.

 

Primrose Pink and Tea Rose

Tова е розово, което пък е продължение на тенденцията Millennial Pink, която все още се вижда навсякъде. Но през 2019 тя ще бъде доразвита, като розовия цвят ще бъде в много по-светли нюанси от тези, с който сме свикнали сега.

 

Peach Orange

Tова са нюанси на оранжевото и земната палитра, пренесени от тенденциите в цветовете на 70-те, която ще е най-влиятелна през 2019. Това оранжево е красив нюанс между оранжево и розово, доста неутрално, но не толкова, че да не създаде впечатление. Дори е възможно да бъде новия Millennial Pink и в бъдещите месеци предстои тестовия му период – дали ще залее всичко около нас.

 

Celadon, Celery and Avocado

Tова са преставителите на зеленото. Като определено метаморфозата, която се наблюдава при тях ни е любима, стават доста по-светли и деликатни в сравнение с тъмните тонове на зеленото, които ще са характерни за 2018.

 

Lemon Yellow

Жълтият цвят определено е другия хит на 2019, но отново доста по-неутрален и свеж, ненатрапчив и доминиращ. Нюансите му са от приглушено жълто до лимонено жълто за разлика от тазгодишното жълто в стил на емотиконите.

 

 

Може да е малко рано, но тази статия-прогноза за цветовете на 2019/20 на Elissabetta от Italian Bark, основана на интериорните изложения в Колон и Стокхолм, позоваваща се на доминиращите тенденции там – изключително много ни зареди особено предвид сезона и месеца, и решихме да споделим тези ведри акорди за 2019 с вас. Нека не забравяме цветовете на 2018, които също са интригуващи и мистични със своите по-тъмни нюанси и настроение, а за тях можете да прочетете повече в статията ни Вдъхновяващи цветови тенденции на NCS за 2018.

Leave a Comment