fbpx

Welcome to the Jungle!

В последно време Jungle-елементите са навсякъде около нас – в модата, аксесоарите, декорациите за дома, в case-овете на телефоните ни и къде ли още не. Палмови листа, бананови листа и папагали дебнат отвсякъде.

В интериора, листата – освен като живи растения, се появяват и по тапети, текстил, картини и всякакви други декорации.

Може би се чудите от къде се е зародил този тренд с банановите листа. Всички тези шарки на листа са инспирирани от класическия тапет Martinique wallpaper, използван в емблематичния Beverly Hills Hotel още през 1941г. Компанията C.W. Stockwell разработва дизайна на иконичния тапет, вдъхновена от едно пътуване в тропическите джунгли на Централна Америка. Тя наема много известен ботанически илюстратор, който да създаде дизайна на банановите листа. В същото време известния дизайнер Don Loper работи по интериора на Beverly Hills Hotel. Посещавайки офисите на Stockwell, той вижда новия дизайн и решава, че няма по-подходящ акцент за прочутия хотел от именно тези листа.

Така след повече от 70 години, банановите и палмовите листа отново са хита на сезона 😉

Имайки предвид, че цвета на PANTON за 2017 е светло зеления цвят Greenery, може би палмовите листа са перфектния начин за използването му в интериора. А те определено носят настроение и биха вкарали свежестта на джунглата в дома. А на вас допадат ли ви?

Leave a Comment