fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

45 Jungle

Welcome to the Jungle!

В последно време Jungle-елементите са навсякъде около нас – в модата, аксесоарите, декорациите за дома, в case-овете на телефоните ни и къде ли още не. Палмови листа, бананови листа и папагали дебнат отвсякъде.

В интериора, листата – освен като живи растения, се появяват и по тапети, текстил, картини и всякакви други декорации.

Може би се чудите от къде се е зародил този тренд с банановите листа. Всички тези шарки на листа са инспирирани от класическия тапет Martinique wallpaper, използван в емблематичния Beverly Hills Hotel още през 1941г. Компанията C.W. Stockwell разработва дизайна на иконичния тапет, вдъхновена от едно пътуване в тропическите джунгли на Централна Америка. Тя наема много известен ботанически илюстратор, който да създаде дизайна на банановите листа. В същото време известния дизайнер Don Loper работи по интериора на Beverly Hills Hotel. Посещавайки офисите на Stockwell, той вижда новия дизайн и решава, че няма по-подходящ акцент за прочутия хотел от именно тези листа.

Така след повече от 70 години, банановите и палмовите листа отново са хита на сезона 😉

Имайки предвид, че цвета на PANTON за 2017 е светло зеления цвят Greenery, може би палмовите листа са перфектния начин за използването му в интериора. А те определено носят настроение и биха вкарали свежестта на джунглата в дома. А на вас допадат ли ви?

Leave
a comment

You don't have permission to register
X