fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

1 Заглавни  Статии 1

Как да пречистим дома си? Нека си поговорим за енергии

Приятели, пролетта дойде с пълна сила и много от нас вече започваме да освежаваме нашите домове и да ги освобождаваме от излишното. Ние в Дизайница много се интересуваме от това какво е качеството на енергията вкъщи и често пречистваме домовете си по различни начини, които са доста лесни и приятни, но първата стъпка е да разберем дали има някаква негативна енергия, която е посетила нашия дом. В статията ви насочваме към няколко признака за това, както и как можем да пречистим пространството си, за да му се радваме напълно.

Как да изчистим негативната енергия у дома?

white wooden frame on white flat board 3773407

Да изчистим негативната енергия вкъщи може да се окаже важна стъпка за това да се чувстваме по-добре и в себе си. Но как да разберем, че в нашия дом има лоша енергия и как можем да се освободим от нея?

В зависимост от това дали се чувстваме добре, зле или неутрално у дома, можем да отсъдим каква е енергията вътре. Дом който е изпълнен с хубава енергия се усеща жизнен, хармоничен и пълен с живот, и разбира се в него се чувстваме добре. Можем да кажем, че има хубава Чи енергия или Фън Шуй.

От друга страна, дом който ни кара да се чувстваме изморени, негативни и без жизненост най-вероятно излъчва точно такава енергия и ние я приемаме. Въздухът е толкова нагнетен, че дори можем да усетим напрежението в него и ще предпочетем дори да не сме там.

Негативната енергия и стресът обаче вървят ръка за ръка, затова ако дори и вкъщи не се отпускате, може би домът ни има пръст в това. Честно казано ние самите сме се чувствали така в определени моменти затова смятаме, че е важно човек да се грижи и за здравето на дома си. 

Ако не сте сигурни дали вашият дом има акумулирана негативна енергия, вижте дали се чувствате по този начин:

 • Постоянно оплакване: Ако вие или семейството ви се усетите, че се оплаквате излишно, дори когато няма реална причина за това, това може да се счита за един от знаците, че във вашия дом може да се е настанила не добра енергия. Същото е валидно ако ви е трудно да намерите добрата страна на нещата.
 • Лоши взаимоотношения: Когато хората около вас – деца, половинки, семейство и приятели, са негативни, е добре да се огледате в себе си каква енергия влагате. Негативното привлича още от същото и става един порочен кръг ако не го прекъснем навреме. Предполагаме всеки има поне по един такъв пример.
 • Игра на вина. У дома често сочим с пръст най-близките си. Загнездилата се негативна енергия в нашия дом може да ни спира да погледнем навътре и да видим къде наистина е отговорността.
 • Критика. Градивната критика е добър подход, но ако освен хвърлянето на вина върху другите има и много критика, негативната енергия на пространството може да допринася за това. Когато вие или хората, които живеят с вас излъчват отрицателна вибрации, то самото пространство започва да излъчва същото.  
 • Бъркотия: Един от основните признаци, че в домът ви има негативна енергия е, когато цари безпорядък има натрупан боклук. Хаосът блокира естествения поток на енергията в дома, а отпадъците допринасят за отделянето на повече токсини във въздуха.

Дори и да не смятате, че се сблъсквате с някой от по-горе изброените признака, не е лоша идея да пречистите пространството си, ако сте имали например сериозни скарвания или пък някой е бил болен или под постоянен стрес. Работата е такава, че отрицателните вибрации се натрупват с времето във вашето пространство, както се натрупват и в телата, затова е хубаво да взимаме превантивни мерки и да намираме начин да ги изчистваме, когато го почувстваме.

Домът ви трябва да е мястото, където се чувствате най-сигурни и спокойни, но ако щом с прекрачването на вратата се потапяте в басейн пълен с негативизъм и токсичност, значи е време да го пречистите.

А нашият списък ще ви помогне:

white round pendant lamp turned off 4239038
 • На първо място почистете къщата. Можете да направите това като отделите достатъчно време и сортирате вещите си, като отделяте за дарение тези, които не ви служат повече или пък ги рециклирате, за да не се окажат на бунището. Препоръчваме ви методът на подреждане на японката Мари Кондо, чиято философия е наистина задълбочена. Тя има и книга по темата, която много ни помогна. Има я преведена и на български.
 • Подсигурете си екологични и натурални препарати, за да се справите с мръсните ъгълчета, и да не внасяте повече токсини у дома. Вече има доста алтернативи на пазара, а дори и вие може да си забъркате сами от естествени съставки. Сода бикарбонат и оцет вършат чудесна работа.
 • При почистване винаги отваряйте прозорците, за да влязат светлина и свеж въздух.
 • Един добър начин за освежаване на пространството и преобръщане на енергията в него е да запалите любимата свещ. Стихията огън носи енергията на трансформацията, и е чудесна за този случай. Важно е да подбираме свещи от естествени съставки, а по темата подробно сме писали в нашата статия “Как свещите в дома влияят на нашето здраве”. Изберете такива от пчелен, кокосов или соев восък.Тези тук са чудесен вариант
 • Разместете някои от мебелите. По този начин ако има застояла енергия ще се освободи и протече по-свободно.
 • Паленето на салвия и Пало Санто ни е един от любимите методи за пречистване на пространството. Освен че ухаят наистина приятно и изчистват негативните енергии на пространството, салвията има антибактериално действие и дезинфекцира въздуха. Можете да ги намерите и в България, а в случай, че не намирате бяла салвия, може да ползвате българския вариант, градински чай.
photo of sage beside palo santo 4040610

Качеството на нашия дом влияе директно върху нашето емоционално, физичесско и психическо състояние, и както мебелите и материалите оказват огромно въздействие, така и енергията в него допринася за всичко това.

Всеки от нас заслужава този порив на вдъхновение у дома, а с тези конкретни начини, които ви предложихме и помагат на нас сме сигурни, че ще помогнат и на вас.

С любов,

Дизайница

Leave
a comment

You don't have permission to register
X