fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

1 Заглавни    Статии 1

Как да създадем интериор за Airbnb апартамент?

Преди време списание Наш Дом ни поканиха, за да разкажем малко повече за това как се обзавежда един апартамент за платформата за краткосрочно преотдаване Airbnb. Интериорите в стил Airbnb са разпознаваеми и идейния подход е малко по-различен отколкото ако обзавеждаме собствения си дом. Тук ви представяме наша визия за студио, която реализирахме, където инвестицията не е голяма, но служи чудесно за целите на преотдаване.

2
thumb 7SC 2271 1024

Ето и темите и въпросите, върху които си говорихме с Наш Дом: 

1. Създаването на апартаменти специално за Airbnb  платформата е силен тренд през последните години, с какво се отличават тези жилища като интериор и функционалност?

thumb 7SC 2301 1024

Свидетели сме на това как преди няколко години имаше буквално само няколко апартамента с София, които бяха регистрирани в платформата, но икономиката на споделяне така бързо набра скорост, че в момента бройката им дори не е ясна.
Гостите са предимно млади хора, чужденци, които са свикнали да пътуват и често предпочитат да отсядат в апартаменти тип Airbnb, вместо в хотели. Това, което е важно в един интериор е атмосферата в помещението , уюта и индивидуалността.
Гостите ценят малките детайли и личното отношение, затова е важно всяко едно кътче да е курирано с вкус и  в същото време да е функционално.

2. Какво е най-важно за гостите на тези апартаменти? Какво най-високо се цени и търси?

В повечето случаи на гостите им отнема много малко време, за да изберат точния за тях апартамент. Прелиствайки различните жилища в платформата, първото нещо, което ги привлича и ги кара да кликнат са снимките и интериора на апартамента. Затова първото впечатление е изключително важно и по-точно дали визуалния сигнал е достатъчно силен. Други важни критерии са локацията, удобствата в апартамента, добрите отзиви от предишни гости и ясната и бърза комуникация със собственика на апартамента.

thumb 7SC 2240 1024

3. По какъв начин с малко средства се постига ефектен и свеж интериор, който да привлича вниманието на бъдещите наематели?

thumb 7SC 2308 1024
thumb 7SC 2262 1024
thumb 7SC 2233 1024

Важно е в интериора да има акцент и някаква конкретна тема и концепция. По този начин човек лесно може да се насочи в избора на мебели и декорации и да развихри въображението си. Чудесна идея е да се подберат стари реставрирани мебели, на които се е вдъхнал нов живот, съчетани с нещо по-модерно, за постигане на контраст и в същото време характер на помещението. Добре подбраните декорации са важна част от дизайна на един Airbnb апартамент и често могат да се съчетаят така, че да дават добър завършек на всеки ъгъл. Използването на цветове за акцентни стени или в декорациите също е много добър метод за подчертаване и придава стил на помещението, а също така може да се използва за сепариране на различни зони.

thumb 7SC 2235 1024
thumb 7SC 2236 1024

4. Можем ли да говорим за определена тенденция в дизайна и обзавеждането на Airbnb жилищата?

Тенденциите в дизайна на този тип жилища са малко или много в крак с тези в интериорния дизайн като цяло. Все повече собственици на Airbnb апартаменти започват да се обръщат към интериорни дизайнери, защото осъзнават, че визията и функцията са от голямо значение. Тенденциите се четат в някои от апатаментите, като например вече попреминалия индустиален стил с метални елементи и по-груби повърхности. В други прозира пък по-минималистичния стил на скандинавието в бяло и дърво с леки акценти. Забелязва се все по-смело използване на цветове, което прави помещенията оригинални и доста жизнени.

thumb 7SC 2256 1024
thumb 7SC 2229 1024
thumb 7SC 2244 1024
thumb 7SC 2263 1024

5. Разкажете повече за настоящия проект – какво представлява жилището като квадратура и разположение, какво е вдъхновението за дизайна, има ли нещо специално и интересно във функционалността?

thumb 7SC 2328 1024
thumb 7SC 2238 1024

Пространството е едностайно с кухненски бокс, а в същото време има огромна тераса  – повече от 50 кв.м. Самото студио е около 50 кв.м. и е с югозападно изложение. Много е слънчево и осветено, тъй като три от стените му са изцяло с прозорци и това дава още по-голям простор.
Основната идея беше да се създаде интериор с дух и характер, а в същото време да не се влагат много средства.
Дизайна е с бохо усещане в съчетание с тропически елементи като принтовете на познатите ни бананови листа в декоративните възглавници и акцентния тапет зад спалнята.
Заложените бели пердета позволяват пропускането на повече светлина и визуално разширяват още повече пространството.
Основният материал е дървото в съчетание с естествени материали, които придават топлина, а в комбинация със зелените акценти в декорациите, носи полъха на тропика.
За сепариране на пространството между кухненския бокс и спалнята има ажурна преградна библиотека, която визуално и функционално отделя зоните.

thumb 7SC 2351 1024
thumb 7SC 2348 1024

Тук може да разгледате и идейните ни колажи, по които създадохме интериора на това студио и го превърнахме в притегателно Airbnb местенце.

MOOD BOARD
4 1
1 copy 2
dazzle
1 shop list

Ако имате нужда от промяна само на накоя зона от вашия дом като дневна, кухня, трапезаря или спалня, а не на изготвяне на цялостен проект, може да се обърнете към нас Дизайница, за да случим този процес по възможно най-добрия начин.

Насреща сме да се обърнете към нас, както за дизайн на зона/кът от вашия дом, така и за цялостен интериорен проект и реализация.

https://designitsa.bg/contact/

 

С обич,

Дизайница

Leave
a comment

You don't have permission to register
X