fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

2 зодии Лъв Дева Везни Скорпион

Кой цвят да изберем у дома спрямо зодията ни? – Част 2Понякога влизайки в ново пространство с нас се случва магия и се чувстваме все едно му принадлежим. Всеки от нас в своя дом се стреми към определени представи и има очаквания за крайния резултат. Много често самото избиране на перфектния цвят на боята спрямо нашите идеи може да бъде сложен процес на опити и грешки. За щастие има лесен начин за по-бързо и по-забавно преминаване през този процес, който може да разкрие пред нас хоризонти от нови, неподозирани цветове и декорации, които ще ни накарат да се чувстваме максимално комфортно и да ахваме всеки път като се прибираме вкъщи. Отговорът идва от астролозите, според които хороскопът и наталната ни карта могат да ни дадат указания за предпочитаните оттенъци, облицовки и обзавеждане.

„Вашият слънчев знак представлява всички черти и странности, които ви отличават от другите. Много от нас успешно изразяват качествата на слънчевия си знак без да се замислят, но и доста често пренебрегваме вътрешния си усет при избора на домашния декор “, обяснява астрологът Ребека Гордън. „Когато средата ви отразява истинската ви космическа природа, вие ставате по-спокойни и след това можете да се държите като шеф в замъка си, както трябва да бъдете.“

В следващите редове ще се спрем на всички зодии и най-подходящите цветове за техния дом според астроложките Ребека Гордън и Офира Едут, обединени около една идея или по-точно как домът да стане нашата най-точна и допълваща проекция.

Част 2 >> Лъв – Скорпион

Лъв

оранжево, жълто, ръждиво, тюркоаз, бордо и златисто

29

Планетата управител на зодия Лъв е Слънцето за това за вас изключително подходящи са топлите, сгряващи цветове. Гордън казва, че Лъв е най-щастлив, когато пространството им е залято от пряко слънце, което прави обстановката по-игрива и непринудена. Вие оценявате, когато сте в светлината на прожекторите, така че подходящо за вас е домът ви да имитира сцена, допълнен с динамични произведения на изкуството като маски или съвременни скулптури, които ще подсилват вашата артистична, творческа същност.

Едут описва дома на Лъв като „добре обзаведен замък, пълен с изкуство и съкровища, а вашият собствен впечатляващ личен почерк позволява на света да разбере чий дом е това. Домът е вашата гордост, в която също много важен момент е забавлението, музиката и танците. Подходящи декорации са тези в ярки тонове, а като материал подходящ е плюш. „Можете да добавите малко блясък, който много добре ще допълни цялата картина.“ според Едут.

Дева

бежово, охра, чисто бяло, тъмно синьо

30

Когато Девата е вкъщи иска да се чувства като “у дома си”. За разлика от някои знаци, които се фокусират върху това да организират така дома си, че да е удобен за гости и веселие то при вас нуждата е от спокойно и балансиращо ви местообитание. Гордън казва, че класическото бяло или кремавите тонове лесно се адаптират в почти всяка стая и във всеки стил за това са изключително подходящи за вас. „Акцентите в неутрално зелено и сиво могат да внесат свежест на бялата или бежова стена. Те създават добър контакт с емблематичното за Дева любимо бяло“, обяснява тя.

Препоръчително за вас е да си създадете зона, където можете да четете, пишете и да обработвате постъпилата информацията от деня. Това време и отделяне ви помага да се отпуснете и да се подготвите за следващия ден. Тъй като сте уверени в собствената си способност да изпълнявате най-различни задачи, Едут казва, че DIY проектите могат да ви представляват интерес, така че помислете за избора на естествени влакна и органични материали, за да създадете нещо уникално за себе си. Единственото ви предизвикателство, за да се разгърне напълно вашата съблазнителна, но срамежлива страна е като се провокирате с по-фрапантни полилеи или материи с 3D ефекти например.

Везни

бледо розово, лавандула, бебешко синьо, сиво

31

Повече от всичко друго вие цените отношенията с хората. Това означава, че подхождате към дома си с това, което Гордън нарича „мекота, изящество и елегантност на живота.“ За вас също е важно да не насилвате нищо в дома си, тъй като искате той да е естествен и приветлив без да е прекалено организиран. За вас наслада са успокояващите оттенъци на бледо розовото, синьото и лавандулата, а сивото би допринесло за стилна основа на съчетаването им.

За вашия дом Едут казва: “да превърнете красотата във ваше мото.” Стремите се да изградите комуникация и връзка между всеки отделен елемент във вашия дом като на почит са овалните аморфни и естествени форми. „В центъра на вашата композиция могат да са произведение на изкуството или уникална мебел като великолепна трапезна маса. Мебелите трябва да са удобни, но все пак солидни и не прекалено сладникави“, казва тя. Друго правило за дизайн, което трябва да следвате, е стойността на две. Тъй като искате всички да поддържат добри взаимоотношения добре за вас е наличието на двойки предмети. Това могат да са дивани, обърнати един към друг, които биха балансирали добре подредбата в дома, а и енергията ви като цяло.

Скорпион

черно, бургундско червено, пурпурно и пруско синьо

32

Сензорно и загадъчно вие естествено ще се насочите към мебели от кадифе и меки на докосване ефирни материи, според Гордън. Обръщайте внимание на това как цветовете ви карат да се чувствате, това ще ви помогне да оформите интуитивното усещане към тях и това кой как ви въздейства, което ще ви позволи да боядисате пространството на дома си в цветове, които подхождат на природата ви.

В дома ви е добре да има поверителност и интимност по всяко време, така че можете да се направите уединено пространство например до френския прозорец или параван зад, който има скрита част за йога, която се преобразува в място за релаксация на свещи. Можете да използвате своята съблазнителна природа за вашето дизайнерско предимство по много начини. Съвет в тази насока от Едут: „Създайте атмосфера на мистерия и атмосфера с малки кътчета и слабо осветени скривалища, разделени от умело драпирани пердета или стратегически поставени лампи и паравани“. Тайнствеността е присъща за вас за това пресъздайте я и в дома си.

Днес поднесохме втората поредица свързана с това кои са цветовете за дома ни, пасващи най-много на нашата зодия. Ако сте някоя от изброените по-горе – Лъв, Дева, Везни или Скорпион, би трябвало да сте се открили в тях. Тук ще намерите и предната поредица – Овен, Телец, Близнаци или Рак.

А ако не сте намерили вашата зодия, очаквайте следващата ни статия за последните четири знака скоро

С любов,

Дизайница

Leave
a comment

You don't have permission to register
X