fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

3 Стрелец Козирог Водолей Риби

Кой цвят да изберем у дома спрямо зодията ни? – Част 3

Понякога влизайки в ново пространство с нас се случва магия и се чувстваме все едно му принадлежим. Всеки от нас в своя дом се стреми към определени представи и има очаквания за крайния резултат. Много често самото избиране на перфектния цвят на боята спрямо нашите идеи може да бъде сложен процес на опити и грешки. За щастие има лесен начин за по-бързо и по-забавно преминаване през този процес, който може да разкрие пред нас хоризонти от нови, неподозирани цветове и декорации, които ще ни накарат да се чувстваме максимално комфортно и да ахваме всеки път като се прибираме вкъщи. Отговорът идва от астролозите, според които хороскопа и наталната ни карта може да ни даде указания за предпочитаните оттенъци, облицовки и обзавеждане.

„Вашият слънчев знак представлява всички черти и странности, които ви отличават от другите. Много от нас успешно изразяват качествата на слънчевия си знак без да се замислят, но и доста често пренебрегваме вътрешния си усет при избора на домашния декор “, обяснява астрологът Ребека Гордън. „Когато средата ви отразява истинската ви космическа природа, вие ставате по-спокойни и след това можете да се държите като шеф в замъка си, както трябва да бъдете.“

В следващите редове ще се спрем на всички зодии и най-подходящото за техния дом според астроложките Ребека Гордън и Офира Едут, обединени около една идея или по-точно как дома да стане нашата най-точна и допълваща проекция.

Част 3 >> Стрелец – Риби

Стрелец

Неутрални цветове, тъмно синьо, зелено, ръждиво, лилаво и тюркоаз

33 1

„Като Стрелец сте склонни към скитане, вашият интериорен пейзаж трябва да отразява любовта ви към пътуването като предаде усещането за свобода още като влезете от вратата “, казва Гордън. Като забавен знак, който събира паспортни печати от различни дестинации може да внесете в дома си цветовете от тези места. Като например дивното зелено на Ирландия или живите нюанси на пясъчните улици в Белиз стига да сте били там и ви карат да се задъхвате с желание да се върнете отново там. Всичко това, което ви носи зареждащи спомени, емоции и лекота е подходящо за вашия дом.

Вместо гнездо, предпочитате дома си да се чувствате като бунгало, обяснява Едут, като всяка стая насърчава откриването и приключенията. Нека вашите пътувания да ръководят вашия декор: „Подовите възглавници с етно мотиви и гоблени могат да се изправят срещу винтидж грамофона и колекцията от книги със заглавия, които обхващат от африканската история до астралната проекция“, казва тя. „Покажете разнообразните си интереси и разкажете историите си зад всеки един детайл от дома си.“ Вашия дом сте вие, разгърнете се смело в него и покажете необятните си кътчета.

Козирог

Тъмно синьо, черно, бяло, гълъбово сиво

34

 Макар че понякога може да ви се иска да сте по-спонтанни, като вашия вдъхновяващ приятел Близнаци, но уви като най-отговорния знак на зодиака за вас традиционните тонове са най-подходящи. Подходяща е по-минимална цветова палитра в съчетание с естествено дърво, което е балансирано от земни нюанси, според Гордън.

Едут казва, че по-малкото е повече за Козирозите. Вашият стил е минимализма. „Предпочитате да инвестирате в нещо уютно и традиционно, отколкото да следвате най-новите тенденции. Може да имате привличане към антики или мебели от конкретен исторически период или стил: Модерн от средата на миналия век например.“, обяснява тя. Придържайте се към това, което ви говори вътрешния глас и при всички положения на каквото и комбинация от цветове или стилове да се спрете ще сте на прав път.

Водолей

Сиво бежово, гълъбово синьо, сребристо, виолетово

35

Цветът не ви плаши, а е търсен ефектен завършек, от който не се отклонявате, особено след като попадате под знака на Водолея. Харесвате авангардните интериорни решения. „Отчетливите, електрически цветове и отразяващи футуристични материали като преливно стъкло и стомана са това, което очаквате като се приберете у дома“, казва Гордън.

Подобно на отношението ви към социалния живот или към живота като цяло, домът ви следва да отразява усещането за свободен дух и импровизация. Вие искате да споделите дома си с другите за тази цел подходящ е просторен, изчистен дом с минимален брой вещи, които ще ви помогнат да създадете настроението, което търсите. „Като футурист по зодия, подходящи за вас са висящите лампи, които дават усещането, че домът ви е извисен и просторен“, казва тя. За вас са новите открития в технологиите – защо не помислите за умно огледало в банята?

Риби

Зелено, светла лавандула, виолетово, светло синьо, праскова, сребристо

36

Като риби сте чувствителни към нуждите на другите, а също и към цветовете в дома си. Водата е важна за вашето тяло, тя ви кара да се чувствате спокойни. Заради това може да я ползвате като отправна точка, която да диктува цветова гама на дома ви. „Рибите са мечтателите на зодиака. Те харесват пастелните и бледи, естествени нюанси, които имитират плажа, когато слънцето изгрява или залязва над водата“, обяснява Гордън. Тези топли, успокояващи нюанси могат да бъдат разпръснати в жилището ви, поддържайки усещането за спокойствие във всяка стая.

Вашият дом трябва да се чувства като център за оттегляне и спа център с нотка на ашрам, където можете да избягате в своя безопасен пашкул. Вашият дом е мястото, където да се поглезите и да медитирате. Музиката също може да бъде централна тема на интериора ви, тъй като Едут казва, че класическите или романтични акорди и текстове ви държат спокойни и с чувство за лекота.

Днес поднесохме и последната част свързана с това кои са цветовете за дома ни, пасващи най-много на нашата зодия. Ако сте някоя от изброените по-горе – Стрелец, Козирог, Водолей или Риби, би трябвало да сте се открили в тях. Тук ще намерите и осналите – Овен, Телец, Близнаци или Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион.

С любов,

Дизайница

Leave
a comment

You don't have permission to register
X