fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

Zodii

Кой цвят да изберем у дома спрямо зодията ни? – Част 1

Понякога влизайки в ново пространство с нас се случва магия и се чувстваме все едно му принадлежим. Всеки от нас в своя дом се стреми към определени представи и има очаквания за крайния резултат. Много често самото избиране на перфектния цвят на боята спрямо нашите идеи може да бъде сложен процес на опити и грешки. За щастие има лесен начин за по-бързо и по-забавно преминаване през този процес, който може да разкрие пред нас хоризонти от нови, неподозирани цветове и декорации, които ще ни накарат да се чувстваме максимално комфортно и да ахваме всеки път като се прибираме вкъщи. Отговорът идва от астролозите, според които хороскопът и наталната ни карта могат да ни дадат указания за предпочитаните оттенъци, облицовки и обзавеждане.

„Вашият слънчев знак представлява всички черти и странности, които ви отличават от другите. Много от нас успешно изразяват качествата на слънчевия си знак без да се замислят, но и доста често пренебрегваме вътрешния си усет при избора на домашния декор “, обяснява астрологът Ребека Гордън. „Когато средата ви отразява истинската ви космическа природа, вие ставате по-спокойни и след това можете да се държите като шеф в замъка си, както трябва да бъдете.“

В следващите редове ще се спрем на всички зодии и най-подходящите цветове за техния дом според астроложките Ребека Гордън и Офира Едут, обединени около една идея или по-точно как домът да стане нашата най-точна и допълваща проекция.

Част 1 >> Овен – Рак

Овен

червено, по-наситени розови тонове, оранжево, златисто

25

Тъй като Овенът е управляван от Марс се нуждае от дом, който веднага предизвиква у него сила, увереност и действие, същите качества, които са сред най-силните ви и се подсилват от изброените огнени цветове по-горе. „Тъй като сте пламенни и активни, обичате да се изразявате със смели интериорни дизайни и също толкова смела цветова палитра“, казва Ребека Гордън.

Астрологът Офира Едут добавя, че вашият естествено състезателен подтик може да се пренесе като игра и във вашия дом. За вас приляга домът ви да е раздвижен и жизнерадостен, така че винаги, когато вашите съседи или приятели решат да се отбият за коктейл в събота следобед, да усетят интензивността му и силата на вашия характер още с влизането.

Тъй като сте първият знак на зодиака, Едут обяснява, че най-вероятно ще искате да промените декора на дома си, когато се появят сезонни тенденции, тъй като винаги сте първи на финала или на партито. Единственият проблем е, че постоянното прекрояване отнема време и може да граничи с това никога да не успеете да се настаните спокойно в дома си. За да коригирате жаждата си за ново, тя предлага да създадете пространство за игра или работилница, която да служи като лична зона за вас. Пространството да е малко, за да може лесно да се прекроява като килер или градина на открито например. Тя добавя още, че декорация, която е със силно изявен характер би допълнила дома ви прекрасно.

Телец

кафяви, нежни пастелни и земни тонове

26

 Телецът е земен знак, казва Гордън, и според нея родените под този знак имат дизайнерско предпочитание, което се разделя условно в две групи: или възхищение към пастелните нюанси като синьо и розово или афинитет към богати, наситени цветове като кафяво, зелено или синьо. „Ако се чудите на коя от двете гами да се спрете няма да сбъркате, ако заложите на трета по неутрална в бежово, телесно и бяло, а ако искате да внесете повече цвят може да го направите като ползвате акцент в килима, възглавничките или пердетата.” Флоралните мотиви са много подходящи за Телец, тъй като те биха служили като постоянна връзка с природата и земята. Земната палитра, естествените материали и природните мотиви са от значение за вас като те ще внесат повече уют, а оттам повече спокойствие и заряд.

Когато пазарувате за дома си, ще се окажете по-привлечени от мебели от по-висок клас, но само ако те са практични. Тъй като чувствате постоянна връзка с планетата, за вас са подходящи мебели са тези, които са по-ниско до земята. Това ще ви даде усещането за вкореняване, заземяване и центрираност, което е важно за вас.

Близнаци

оранжево, лимонено зелено и жълто

27

Близнаците са любопитни по рождение и се привличат от уникалната умствена енергия и жизненост на планетата и хората. Затова за тях подходящи цветове са  жълтото и оранжевото, които подсилват тяхната креативност и контакти.  Тези жизнерадостни цветове заедно с мебелите от 60-те години вдъхновени от графичните щампи биха създали в дома на Близнаци едно оживено, леко и приповдигнато настроение.

Предизвикайте себе си да комбинирате старо с ново, когато оформяте интериорно дома си. Използвайте тези контрастни вкусове в своя полза, като накарате гостите си да се оживят и приповдигнат от видяното. „Универсалността и разнообразието са ключовете за вашия зодиакален знак. Стремете се към леки, модерни мебели, които могат да бъдат групирани в различни конфигурации за разговор или да бъдат изтласкани до стените за импровизирано танцово парти “, предлага Едут. Препоръчително за вас е  атмосферата в дома ви да е въздушна и лека. За това Едут казва да помислите например за прозрачни аксесоари, столове и дори маса, които са прекрасна предпоставка за бъдещо парти.

Рак

бяло, сребристо, лавандула и пастелни

28

Ежедневно можете да се впускате в света, но истинския си покой намирате у дома. Като зодия, която търси баланс в жизнената си среда за вас ключови са цветовете, които утаяват и успокояват духа ви. За вас е по-добре да сте настрана от смели, резки или контрастни цветове или шарки.

Като чувствителен воден знак централната тема за вашия оазис е уюта, а във всяка стая за вас е подходящо да оставите свещи да ви осветяват, създавайки успокояващо изживяване. Пухкави килими и завивки, сребърните, нежни акценти и бели нюанси са прекрасно допълнение за вашия дом. Гордън предлага да поставяте бели цветя в букет, за да ви поздравят, когато влизате. Ракът е ориентиран към семейството и е толкова по-щастлив, когато има топло посрещане вкъщи. 

Днес поднесохме първата поредица свързана с това кои са цветовете за дома ни, пасващи най-много на нашата зодия. Ако сте някоя от изброените по-горе – Овен, Телец, Близнаци или Рак, би трябвало да сте се открили в тях. А ако не сте намерили вашата зодия, очаквайте следващите ни статии скоро.

С любов,

Дизайница

Leave
a comment

You don't have permission to register
X