fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

23 Kitchen

Предстои ти промяна на кухнята? Най-важното правило, което трябва да спазиш

Има едно основно правило, което трябва непременно да знаем преди за започнем промяна на кухнята. Това е принципът за подредба на уредите, или принципът

„хладилник-мивка-печка“

Изчислено е, че една домакиня може да измине километри ежедневно само в кухнята, особено ако подредбата на уредите не е правилно. За да избегнем това неудобство има лесно решение – безкомпромисно да следваме принципа.

Логиката на този принцип е, че процеса на готвене преминава през следната последователност – продуктите за готвене са в хладилника, изваждаме ги и ги поставяме на плот до хладилника, от там ги измиваме и отново ги поставяме на плот, където ги подготвяме за термичната обработка, така преминаваме към печката и отново към плот след като хапването е готово. Или уредите са в реда хладилник-плот-мивка-плот-печка-плот.  

В днешно време рядко имаме възможност да направим достатъчно голяма кухня, която да е по еталон,  и често пропускаме част от плотовете. Но не трябва да правим компромис с подредбата на уредите, защото спазването на това просто правило ще ни осигури удобство и комфорт и ще ни спести много излишни движения. Ето няколко добри схеми за подредба на кухня в зависимост от формата на помещението.

 

Comments

  • Avatar

    Александра

    Много полезно!

    29.01.2018
    reply

Leave
a comment

You don't have permission to register
X