fbpx

Предстои ти промяна на кухнята? Най-важното правило, което трябва да спазиш

Има едно основно правило, което трябва непременно да знаем преди за започнем промяна на кухнята. Това е принципът за подредба на уредите, или принципът

„хладилник-мивка-печка“

Изчислено е, че една домакиня може да измине километри ежедневно само в кухнята, особено ако подредбата на уредите не е правилно. За да избегнем това неудобство има лесно решение – безкомпромисно да следваме принципа.

Логиката на този принцип е, че процеса на готвене преминава през следната последователност – продуктите за готвене са в хладилника, изваждаме ги и ги поставяме на плот до хладилника, от там ги измиваме и отново ги поставяме на плот, където ги подготвяме за термичната обработка, така преминаваме към печката и отново към плот след като хапването е готово. Или уредите са в реда хладилник-плот-мивка-плот-печка-плот.  

В днешно време рядко имаме възможност да направим достатъчно голяма кухня, която да е по еталон,  и често пропускаме част от плотовете. Но не трябва да правим компромис с подредбата на уредите, защото спазването на това просто правило ще ни осигури удобство и комфорт и ще ни спести много излишни движения. Ето няколко добри схеми за подредба на кухня в зависимост от формата на помещението.

 

Comments

  • 29.01.2018
    reply
    Александра

    Много полезно!

Leave a Comment