fbpx

Дизайница

Metal

Минималистични мебели от рециклиран метал. WOW!

Като почитатели на природосъобразния живот и дизайн, често сме в търсене на съмишленици и оставаме приятно изненадани, когато намерим такива. Все повече брандове започват да търсят начин да интегрират такива практики във вече добре смазаните им и работещи бизнеси. А някои залагат на това от самото начало. Е, няма как тези ни открития да останат несподелени с вас.

Ще представим накратко как рециклирания метал, попаднал в креативни, талантливи и загрижени за природата ръце може да се превърне във визуална наслада.

Модерният начин на живот и разпознаваемия скандинавски дизайн са вдъхновението зад дизайна на тези семпли и елегантни мебели. А какво е по – специалното при тях? Авторът и собственик на датския бранд C/RO е дизайнерката Камилиа Росен/ Camilla Rosén. Нейната цел е да създава природосъобразни мебели, които да са с високо качество и устойчиви във времето, а в същото време да не се прави компромис с тяхната визия и естетика. Тя разработва колекции, които са ръчно направени в Швеция  и изработвани от рециклиран метал като са подходящи, както за навън, така и за вътре. Идеята е да се приближаваме все повече до природата във всеки един аспект по елегантен начин. В дизайна се четат смесване на архитектурни линии със скандинавския минимализъм, за да се получат мебели, заявяващи категорично своето присъствие. В колекцията присъстват столове със строги и не толкова линии, бар колички, помощни маси и още. Семплите и ненатрапчиви метални дивани и столове например могат да бъдат облечени или разсъблечени със специално създадените за тях възглавници и тапицерии. Дизайна е в детайла и тук категорично си личи.

Според нас колекцията създава усещане за лукс, което се долавя от семплите линии, качествената изработка и функционалните мебели.

CRO 02 v1 CRO 2018 10 CRO 2018 06 v1 CRO 2018 04 CRO 2018 02 CRO 2018 01  CRO 2018 03 CRO 12

Източник

 

Leave
a comment

You don't have permission to register
X