fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

42

„Малкото е повече“ или Минимализъм

Като естествено продължение на Хюга и Лагом, сега ще ви предствим идеологията на минимализма. Първо ще направим кратка ретроспекция. Минимализмът е направление в съвременното изкуство, което е продължение на модернизма. При него наблюдаваме първо проявата му като стил в изкуството около средата на миналия век, след това като философия за начин на живот.

 

Основната идея на минимализма е да се отървем от излишното, от нещата, които не използваме и от които нямаме нужда. Да организираме пространството около нас, така че да осигурим за себе си и околните свободна, просторна среда.

Не е чудно, че модерният минимализъм е силно повлиян от японския стил и дизайн. През последните години много млади хора в Токио, започват все повече да се интересуват от минимализма и неговите идеи. За да избягат от претовареното и шумно ежедневие, те успяват да създадат удобство в домовете си, чиято площ доста често не надхвърля 30 кв. метра. И всъщност въпреки това за тях се оказват напълно достатъчни само няколко прибора за хранене, няколко чифта дрехи и матрак за спане.

В архитектурата и интериора минимализмът внася простота, изчистеност, елегантност на формите, въздух, светлина, неутралност и хармоничност на цветовете. Създава чувство на спокойствие и отмора.

Да разпознаваме нуждите си е основно послание на минимализма. Да успеем да осъзнаем ясната граница между това, от което наистина имаме нужда и това, което просто искаме да притежаваме само, за да го имаме. В духа на тази философия, не само бихме намалили нашите финансови разходи, но и стреса от ежедневието. Така, че нека внасяме в живота си само това, което ще ни носи положителен емоционален заряд и удовлетвореност!

unnamed 11

Leave
a comment

You don't have permission to register
X