fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

24 Office

Да се забавляваме докато работим

Неутралните пастелни цветове и растителността в интериора са на почит и през 2018.

Неутралните пастелни цветове и растителността в интериора, които толкова обичаме и често споменаваме, са на почит и през 2018. Освен за създаване на домашен уют, те са подходящи и за обществени пространства – офиси, заведения, търговски обекти и т.н.

Ето един вдъхновяващ пример за офис от съседна Сърбия.

Catena Media Office in Belgrade Serbia by AUTORI Yellowtrace 13

Офисът е проектиран от  Studio AUTORI и е за Catena Media – една от топ геймърските компании в Сърбия. Целта на авторите на проекта е да създадат пространство наподобяващо изживяването в игра. Заложени са интересни стъклени прегради напомнящи епруветки, плътни завеси, тъмен таван и за контраст – неутралните пепелно розово, пастелно зелено и естествени растения. „Пространството е проектирано така, че всеки от служителите да има собствена работна и релакс зона. Резултатът е офис, който е точно като игра – пълен с препятствия, забавни функции, тайни части и изненади“ казват архитектите.

А как точно изглеждат тези забавления в един съвременен офис?

Това са висящи люлки от тавана, колело на съдбата в трапезарията, място където можете да висиш с главата надолу или стена, на която да разтегнеш крайниците си след дългите часове работа. Работните пространства умишлено са проектирани да бъдат гъвкави – можеш да работиш прав или седнал, можеш да намериш тихо кътче, където да се усамотиш или да се изолираш в стъклената „епруветка“, да пуснеш плътните розови завеси и да избягаш от заобикалящата те действителност. Така всяка една зона в офиса може да се използва като работна зона, която позволява на служителите многократно да променят позицията на тялото си по време на работния ден и да правят динамиката на работния ден по-приятна.

Източник и снимки

Leave
a comment

You don't have permission to register
X