fbpx

Да се забавляваме докато работим

Неутралните пастелни цветове и растителността в интериора са на почит и през 2018.

Неутралните пастелни цветове и растителността в интериора, които толкова обичаме и често споменаваме, са на почит и през 2018. Освен за създаване на домашен уют, те са подходящи и за обществени пространства – офиси, заведения, търговски обекти и т.н.

Ето един вдъхновяващ пример за офис от съседна Сърбия.

Офисът е проектиран от  Studio AUTORI и е за Catena Media – една от топ геймърските компании в Сърбия. Целта на авторите на проекта е да създадат пространство наподобяващо изживяването в игра. Заложени са интересни стъклени прегради напомнящи епруветки, плътни завеси, тъмен таван и за контраст – неутралните пепелно розово, пастелно зелено и естествени растения. „Пространството е проектирано така, че всеки от служителите да има собствена работна и релакс зона. Резултатът е офис, който е точно като игра – пълен с препятствия, забавни функции, тайни части и изненади“ казват архитектите.

А как точно изглеждат тези забавления в един съвременен офис?

Това са висящи люлки от тавана, колело на съдбата в трапезарията, място където можете да висиш с главата надолу или стена, на която да разтегнеш крайниците си след дългите часове работа. Работните пространства умишлено са проектирани да бъдат гъвкави – можеш да работиш прав или седнал, можеш да намериш тихо кътче, където да се усамотиш или да се изолираш в стъклената „епруветка“, да пуснеш плътните розови завеси и да избягаш от заобикалящата те действителност. Така всяка една зона в офиса може да се използва като работна зона, която позволява на служителите многократно да променят позицията на тялото си по време на работния ден и да правят динамиката на работния ден по-приятна.

Източник и снимки

Leave a Comment