fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

patagonia-glacier-grey

Патагония: Глетчер Грей, Чили & Глетчер Перито Морено, Аржентина ~ Day trip ~

Още един вълнуващ ден в Патагония и Торес дел Пайне, в който видяхме първия си глетчер. Беше любов от пръв поглед. Казва се Грей, глетчер Грей.

Ако искате да се полюбувате отблизо на глетчер Грей имате опцията това да стане по вода с катамаран, за който се купуват предварително билети. Ако пък искате да го усетите още по отблизо, друга опция е да си запазите място в един от организираните дневни походи върху самия глетчер. Предоставят и екипировка със специални обувки и сме сигурни, че няма къде да се преживее подобно нещо. Ние се задоволихме с разходката с катамарана и беше спиращо дъха изживяване.

 

Силно препоръчваме да си резервирате билетите предварително, защото това е най-натоварения сезон и местата са запълват много бързо, а наистина не е за изпускане. Ето и сайта, на който можете да го направите http://www.lagogrey.com/en/navigation-to-grey-glacier/navigation-to-grey-glacier-description.html

Катамараните потеглят всеки ден в 10:00, 13:00, 16:00 и 19:00 часа, като цените през високия сезон (1-ви октомври – 30-ти април) са CLP $80.000 (около 96 евро). Обиколката с катамарана в езерото Грей е около 3 часа и се приближава доста до него, за да се огледаме в цялата му красота.

Сутринта отново станахме рано и карахме около 2 часа от Пуерто Наталес до хотел Лаго Грей. В този случай не минавахме през станцията Лагуна Амарга, защото вече си бяхме платили тридневен престой в Торес дел Пайне. Ако това обаче ви е първи ден, ще ви се наложи да минете и да си платите таксата. Тук сме дали информация:)

 

 

 

Друга препоръка от нас като потърпевши е да си предвидите времето, за да стигнете до хотел Lago Grey, откъдето се взимат и валидират билетите и след това предстои около час! ходене от самия хотел до началната точка, където чака да потегли катамарана. Пътеката минава първо през горичка и после се разкриват страхотни гледки към планините, вървейки по каменист бряг, но вятърът е безумен, затова бъдете подготвени с ветроустойчиви якета.

 

 

Понесеохме се по водите на езерото Грей и бавно и постепенно се доближавахме до зашеметяващия глетчер. Беше толкова вълнуващо да сме на метри от него, че от вълнение не знаехме дали да снимаме, дали да гледаме или пък да сме безмълвни. Гледките са наистина уникални. Имаше и гид, който ни разказваше по време на пътуването и ни беше интересно да разберем, че през 1996-та територията, която заема глетчер Грей е около 270 кв.км, с 28 км. дължина и 6 км. ширина, но през ноември 2017-та огромен айсберг се откъсва от глетчера в предната му част и в момента размерите му са значително намалени. Имаше откъснати парчета, които плаваха във водите близо до нас и почти успяхме да ги докоснем.

 

Глерчер Грей не е единственият ледник на територията на парка Торес дел Пайне. Влюбени до уши, решихме непредвидено да се отправим на ново приключение с колата и да посетим Перито Морено, името на глетчера, който се намира в Аржентинска Патагония.

Aко искате още приключения от тези невероятни зами, в тази статия разказваме за дневното ни приключение до Las Torres, а пък в тази за това как започна всичко.

 

 

С любов от Патагония,

Дизайница

 

 

Leave
a comment

You don't have permission to register
X