fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

17 Пласт Заплаха Инфографика

Пластмасова Заплаха – Инфографика

В поредицата от статии за Zero Waste следва още полезна информация относно заобикалящата ни пластМАСОВА среда.

В тази статия ще дадем малко яснота относно символите използвани за означение на видовете пластмаса и защо е важно да ги разпознаваме!

Има начин да разберем какъв вид пластмаса използваме във всекидневните продукти, които употребяваме, особено кутиите за съхранение на храна, опаковките и бутилките. Много от тях, но не всички, имат номер – “код за идентификация на вида пластмаса “, който е заграден със стрелки. 

Обикновено този символ се намира на дъното или гърба на продукта (шише, опаковка, контейнер).

Тези кодове ( от 1 до 7) не гарантират, че продукта може да бъде рециклиран, въпреки че е означен с дадения символ.По-надолу ще ви поясним процента рециклируемост на всеки един от седемте кода, за да можете да се ориентирате по-лесно.Кодовете също така не означават нивото на токсичност или безопасност.

Те не предоставят никаква информация и за съдържанието на токсините в конкретната пластмаса и дали те са безопасни или не – кода единствено означава типът пластмаса.От производителите на пластмаса не се изисква да оповестяват други химикали, които добавят към полимерите, но в тях има много синтетични добавки.

След нашето проучване от различни източници и публикации по темата ви представяме малко полезна информация за нивото на токсичност в различните кодове.

Надяваме се, че занапред ще сте по-внимателни какви пластмаси използвате, защото могат да носят сериозни рискове за здравето ни. Най-доброто решение би било да изключим пластмасата от нашето ежедневие, но като начало можем да подбираме по-безопасните варианти и стъпка по стъпка да намаляваме употребата им изцяло. 

Това е обобщение на видовете пластмаси и техните кодове. Обърнете внимание, за да разберете кои са по-безопасни при употреба с храна и напитки и кои са токсични и опасни за здравето ни:

По-безопасни: #2, #4, #5

(за ограничено използване!)

 

ИЗБЯГВАЙТЕ:  #1, #3, #6 И #7

(поликарбонати)

 

Plant A Trees 5

Leave
a comment

You don't have permission to register
X