fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Интериор на апартамент 02

  /  Интериор на апартамент 02

Етап: Проект | Реализация

 

Водещото в този проект е търсенето на баланса между старото и новото, следвайки принципите за устойчивост. Или по-конкретно – да преизползваме, да вдъхнем нов живот на старото, да минимизираме, да сведем до минимум вредата върху околната среда. Целяхме да запазим всичко, в което все още има живот, а новите материали и мебели да са подбрани, така че да не вредят допълнително на здравето ни.

 

Основната задача беше да се запази част от съществуващата кухня, като се използва корпуса и, и се надгради с нови врати в свеж акцентен цвят. Същевременно този нов цвят трябваше да бъде и достатъчно ненатрапчив и умерен, за да се запази по-дълго време актуален и неангажиращ. 

 

И така заложихме цвят с евкалиптов нюанс при вратите на кухнята и в тавана над кухнята. Получи се един цветен ъгъл в обема на дневната, който на дневна светлина носи заряд и свежест, а вечер остава приглушен и неутрален. 

 

Останалата част от интериора заложихме в бяло и дърво, за да подчертаят и хармонизират цвета на кухнята. Запазиха се още диванът и естественият паркет, които също в своите неутрални цветове нежно подкрепиха акцентния цвят. 

 

Усещането, което се настани при завършека на проекта, е с лек източен привкус примесен със семплотата на скандинавието. И така се получи естествен баланс на всички нива, каквато беше и целта на клиентите ни. 

 

Date:

You don't have permission to register
X