fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

41 Scandenese

Scandenese или пътешествие между Изтока и Запада

След статиите ни за Hygge, Lagom и Minimalism, в този дух на мисли следва да ви представим Scandenese.

Ще разгледаме Scandenese, като започнем от страната на изгряващото слънце – Япония. За първите впечатления от японската култура несъмнено първоизточник са архитектурата и интериора. Завладяващи с изтънчените си линии, употребата на естествени материали и натурални цветове, нотката на традицията, източния привкус, съчетани с идеологията на минимализма. Издържани до съвършенство в най – малкия, дори невидим на пръв поглед детайл – няма как да ни оставят безучастни…

Следва да обърнем поглед на запад към Скандинавието. Всеки стил и страна покоряват с различен колорит и разтварят нови врати пред светоусещането ни. Срещата със скандинавския дизайн остави в нас чувството за нещо ново, интересно, а в същото време познато.

Отговора защо „познато“ открихме наскоро. В резюме двете култури имат подобно отношение, допир и нескритата цел към хармонична завършеност, което доказва и умелата компилация на двата стила във фотосесията на интериорната дизайнерка Саня Пел за списание Elle Decoration. Наименованието й е  Scandenese от Scandinavian и Japanese. Нейната сесия е респективно, успешно потвърждение за прекрасното допълване на двата стила и  усещането на духа им без доминирането на единия над другия.

Впечатлението от общия им етюд е за една несравнима хармония. Към вдъхновените от Scandenese с две ръце се причисляваме и ние като в статията представяме част от работата на Саня Пел и снимки от сайта на Елиза Мей, вдъхновена също от съчетанието помежду им. Насладете се и вие!

Leave
a comment

You don't have permission to register
X