fbpx

Дизайница

41 Scandenese

Scandenese или пътешествие между Изтока и Запада

След статиите ни за Hygge, Lagom и Minimalism, в този дух на мисли следва да ви представим Scandenese.

Ще разгледаме Scandenese, като започнем от страната на изгряващото слънце – Япония. За първите впечатления от японската култура несъмнено първоизточник са архитектурата и интериора. Завладяващи с изтънчените си линии, употребата на естествени материали и натурални цветове, нотката на традицията, източния привкус, съчетани с идеологията на минимализма. Издържани до съвършенство в най – малкия, дори невидим на пръв поглед детайл – няма как да ни оставят безучастни…

Следва да обърнем поглед на запад към Скандинавието. Всеки стил и страна покоряват с различен колорит и разтварят нови врати пред светоусещането ни. Срещата със скандинавския дизайн остави в нас чувството за нещо ново, интересно, а в същото време познато.

Отговора защо „познато“ открихме наскоро. В резюме двете култури имат подобно отношение, допир и нескритата цел към хармонична завършеност, което доказва и умелата компилация на двата стила във фотосесията на интериорната дизайнерка Саня Пел за списание Elle Decoration. Наименованието й е  Scandenese от Scandinavian и Japanese. Нейната сесия е респективно, успешно потвърждение за прекрасното допълване на двата стила и  усещането на духа им без доминирането на единия над другия.

Впечатлението от общия им етюд е за една несравнима хармония. Към вдъхновените от Scandenese с две ръце се причисляваме и ние като в статията представяме част от работата на Саня Пел и снимки от сайта на Елиза Мей, вдъхновена също от съчетанието помежду им. Насладете се и вие!

Leave
a comment

You don't have permission to register
X