fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

35 Terrazzo

Мозайка в интериора?!? – Защо не…

Мозайка?!?!?

Много смесени чувства нахлуват в повечето хора при споменаването на мозайката като материал за интериора – повечето не я одобряват, защото я свързват със соц миналото и я асоциират с нещо остаряло и непривлекателно.

Сега ще ви представим един нов прочит на позабравената мозайка, така че да се влюбим отново в странните цветови комбинации, сблъсъка на материалите и усещането за движение и жизненост, които тя носи.

THREAD Artist Residency Senegal by Toshiko Mori Yellowtrace 14

 

Този интересен материал води началото си от Венеция през 16-ти век. Майсторите по това време са търсели начин да използват отново стари късове мрамор и са открили, че могат да ги използват за терасите на къщите си. Така създават известната Венецианска мозайка. След миграционната вълна на италианци към САЩ през 20-те години на 20-ти век, мозайката става позната и в останалата част от света. Запознавайки се с нея, архитектите по това време осъзнават огромния и потенциал в дизайна, и бързо го прилагат в модерния за това време стил Art Deco.

 

 

Мозайката съществува в продължение на векове, но сега с нова сила се завръща в ежедневието ни, за да ни покаже, че освен за обществени сгради, където главно се е използвала в миналото, е подходяща и за жилищните интериори. С неограничен набор от цветове и форми е наистина удивително какво може да се създаде от този evergreen материал. Онези от вас, които още гледат скептично на мозайката, ще оставим да разгледат проектите от цял свят по-долу, които демонстрират нейните изящни и неограничени възможности.

А ние се обзалагаме, че ще се впечатлите, така както ние.

 

Източник

Leave
a comment

You don't have permission to register
X