fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

1

Trend Report 2018/19 >>>>>> Тенденции в цветовете

Тенденциите в цветовете отразяват проекцията на социалния етап, в които се намираме. В кратко резюме ще се спрем на цветовете на 2018, а после и на идната 2019.

 

1 I 2018   M A R R S G R E E N

Нюанс на зелено, определен за любим цвят за 2017 след проучване. Цветът за пръв път е представен от Ани Марс, вдъхновена за него от реката Тей и така това тъмно зелено става известно под името Marrs Green. Цвят на миналата година става след анкета, в която 30 000 от над 100 държави са гласували за него. И така вълната на Marrs Green се пренесе и усети още по-силно през 2018.

Marrsgreen

 

2 I 2018   M I L L E N N I A L   P I N K

Още известен като Tumblr Pink или Scandi Pink, това е тонирана и по-мека версия на “Барби” розовото. Тренда властва от няколко години. За цветовете на 2019 можете да прочетете повече в статията ни прогноза – Interior Trends 2019 >>> ПАСТЕЛНИТЕ ЦВЕТОВЕ СА НОВИТЕ НЕУТРАЛНИ.

Millennial Pink

 

3 I 2018   UNICORN TREND  

Вижда ли ли сте някога еднорог? Дори и да няма как това да се случи, то този цвят или ефект вече ни залива като принтове, мотиви, върху декорации, по дрехите ни и отвсякъде. Неслучайно са един след друг с Millenial Pink, защото стъпва на общо съставни нюанси на розовото 😉

Unicorn

 

4 I 2018   G R E I G E

Неутрално като сивото, но не толкова студено като него. Топло като бежовото, но не толкова топло като него. GREIGE или смесицата между тях е перфектният среден тон, на които можем да се спрем докато се чудим на кой неутрален цвят да заложим за доминиращ, а и лесно се съчетава с всички останали цветове.

Greige

 

5 I 2018   Интензивно синьо  

От „Klein Blue“ през „Pantone Marina“ до „Frakta Ikea blue“. Сините са главният герой на цветовите тенденции, в светли и силни нюанси.

Intensive Blue

 

6 I 2018   T O N E – O N – T O N E   

„Тон в тон“ тенденцията е обратното на идеята за контраста. Избира се един основен цвят за стаята например, а оттам мебелите и декорациите са в различни нюанси на същия този цвят. Това е един от любимите ни похвати за тази и миналата година. Стига да си имаме любим цвят сме готови да творим и да се развихрим.

Tone on tone

 

7 I 2018   V I O L E T

Лилавите нюанси популярни през 80-те години сега отново са на власт, връщането към тренда дължим на Pantone и цвета, определен от тях за цвят на 2018 или Ultra Violet. Лилавите се разпростират от модата, през декорациите, десените и до стени в лилаво. Така че смело напред за запалените по цвета!

 

8 I 2018   D A R K

След годините на всичко в бяло е ред на тъмните нюанси, на който е по вкус да действа със замах 😉

Dark

 

Сега е време за тенденциите в цветовете за 2019 >>

 

1 I 2019 Living Coral by Pantone

След разходката в мистериите на космоса с Ultra Violet през 2018 >> Pantone се потопи дълбоко до недрата на Земята и океана, като определи за цвят на 2019 Living Coral. И както знаем определянето му за цвят на годината е основано на множество фактори като социално-икономически условия, модни тенденции, нови технологии, както и нови тенденции в сферата на живота, изкуството, музиката, пътуванията и социалните медии. Pantone обосновават цвета на 2019 като казват: „Кораловите рифове, както знаем са източник на препитание и подслон за морския живот, а жизнерадостния, но мек Pantone 16-1546 или Living Coral ни прегръща с препратката си за топлина и храната на дълбините, за да ни осигури комфорт и пластичност в непрекъснато променящата се среда“. Според тях е подходящото време да се обърнем към природата и нейните красиви цветове. И така да приветстваме Living Coral – цвета на надеждата за 2019!

Living Coral

 

2 I 2019   Пастелни цветове  

Пастелните цветове като на млечния сладолед са топ тенденденция за 2019. Не само за аксесоарите, а по-скоро дори в замяна на традиционните цветове като бяло, сиво, бежово или по-точно може да се каже, че те ще играят ролята на новите неутрални.

Pastels

 

3 I 2019   BEIGE

Доминантното бяло на стените в стила на скандинавския дизайн е заменено освен от пастелните тонове и от бежовото. По време на Стокхолм дизайн седмицата се забелязваха навсякъде различни съчетания и конфигурации с бежово.

Beige

 

4 I 2019  Шоколад  

Шоколадово кафявото заедно с всички зелени и блестящи цветове са топ за сезона и още едно потвърждение за завръщането и на 70-те години в интериора.

 

5 I 2019   Венецианско червено

В исторически план, венецианското червено е често използвано в италианските ренесансови картини. Това е ярък и смел оттенък на червеното често срещан, като акцент между неутрални декорации заедно с бургундско червено.

червено

 

6 I 2019   Прасковено оранжево

Може да се каже, че оранжевото навлиза с пълна сила, но дали ще замести розовото – скоро ще разберем.

Orange Peach

 

7 I 2020   Neo mint

Последният цвят, който ще разгледаме е със стъпка напред към тенденциите за 2020. WGSN (компания за прогнозиране и анализ на тенденциите) разкри, че през 2020 в света на модата и интериора ще доминира пастелният нюанс на зеленото „neo mint“. Според WGSN– „нео-ментата“ е неутрален по пол цвят и още е „окисляващ, свеж тон, който съчетава науката и технологиите с природата“. И „той/тя/то“ точно се явява като прекрасен завършек за статията ни за трендовете в цветовете, тъй като се върнахме до природата и етапа на технологично развитие, в който се намираме, а нео-минт е доказателство за възможното съчетаване и работа между тях в хармония!

Neo mint

 

Leave
a comment

You don't have permission to register
X