fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Search

Дизайница

2

Trend Report 2018/19 >>>>>> Тенденции в декора

В последната ни статия от серията за тенденциите, които изпращат 2018 и продължават в 2019 ще се спрем на декора. Като условно ги разделяме в три подгрупи: материали, мотиви и форми и декорации. В заключение на прогнозата ни за следващата година, основана на изминалите интериорни изложения можем да кажем, че определено се чете по-голяма заинтересованост към природата оттам употребата на все повече естествени материали и вдъхновения за декора именно от нея.

Материали

 

1 I 12   W I C K E R + R A T T A N   

Бохемския стил щурмува и 2018-та с характерните за него декорации и мебели от ратан. А съчетанието им ще продължи да се развива и през 2019.

1 Wicker Rattan

2 I 12   T E R R A Z Z O

В исторически план мозайката преди се е състояла от малки парченца камък, разпръснати в бетона. Но днес със завръщането и като актуална тенденция има промяна в това, че съставните й части са по-големи, на по-големи разстояния, достигащи забележителен графичен ефект.

2 Terrazzo

3 I 12   Jesmonite  

Jesmonite е изобретен  за пръв път през 1984 г. като алтернатива на бетона. Сега Jesmonite е един от най-популярните материали сред дизайнерите, благодарение на завръщането на ефекта на мозайката в световните тенденции. С него се работи лесно и бързо при нормални условия, като същевременно е удобен за направата на декоративни малки елементи, които иначе са сложни за направа от бетон или мозайка по традиционния начин.

3 Jesmonite

4 I 12   Стъклени блокчета

Говорили сме за завръщането на стъклените тухлички, но пак ще ги споменем. Дълго време бяха извън тенденциите, но сега с навлизането на грубите, незавършени финиши и видимия цимент отново се вписват прекрасно и ще ги гледаме доста близките години.

4 Glass Blocks

5 I 12   Злато и Месинг

Металните акценти като злато и месинг все още са на мода. Това се застъпва от особено от популярното в момента японско изкуство „Kintsugi“, което превръща счупеното на вазата в красив ефект чрез добавянето единствено на златисти стави на мястото на пукнатините. За Kintsugi можете да прочетете повече в статията ни за тенденциите в стиловете за 2018/19.

5 Gold and Brass

 

Мотиви и форми

 

6 I 12   PATTERN

Мотиви и шарки всякакви! Геометрични шарки миксирани с винтидж, пъстроцветни, тропически, абстрактни и етнически мотиви. Абсолютна свобода в избора и съчетанието такова, каквото ни харесва най-много. Това според нас показва колко по-отворени сме за различни съчетания и колко малък е света за нас, също и как всеки е способен да пресъздаде вкъщи кътче с тематика, откъдето пожелае!

6 Pattern

7 I 12   L A Y E R I N G   

През 2018 се наблюдава наслагването на слоеве от платове, материали и текстури от един и същ характер.

7 Layering

8 I 12   Естествени природни краски  

Дизайнерите са вдъхновени от природата и от скалните образувания, които се превръщат в нови цветни органични текстури в мебелите, керамиката и текстилът.

8 Естествени природни краски

9 I 12   C O L O R    B L O C K

Това са цветни блокове все едно част от геометрична задача в пастелни цветове и с линеарни прорези. Служат като съвременник на обшивките и са част от декора.

9 Color Blocks

 

Декорации

 

10 I 12  Органични форми  

Като реакция на стила Мемфис и строгите линеарни геометричните тенденции, които виждаме през последните години – марките и дизайнерите работят все повече и повече изследвайки нови дизайни с много органични и неправилни форми.

10 Organic forms

11 I 12   Облачни мебели от вълна

Изживяването на седемдесетте години връща обратно в тенденциите флоралните мотиви, естествените тъкани и килими. Вълнените финиши добавят нов комфорт и текстура на столовете и диваните ни.

11 Облачни мебели

12 I 12   Килими като картини

Килимите не са само за подови настилки вече, а са доста често в ролята на нов декоративен елемент особено за стените, като със съвременните си сюжетите служат като картини. Последните килими включват геометрични модели и абстрактни форми.

12 Килими на стената

Leave
a comment

You don't have permission to register
X