fbpx
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


  Follow us

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Search

   Дизайница

   32 Val 2

   Valencia City Guide #01

   Валенсия е един страхотен град и сме сигурни, че всеки би намерил нещо, което да го грабне, независимо дали си пада по полуразрушени сгради изрисувани с графити или по по-елегантните и лъскави улици.

   С коя авиокомпания да пътувате?

   От както в края на миналата година Rianair започна да лети и от летище София се появиха много нови дестинации за вскички нас, на които не ни се стои на едно място. В нашия случай беше спонтанно решение да заминем на някъде, и сравнявайки температурите, 20-те градуса за ноември във Валенсия ни се сториха най- примамливи. Взехме билета за 50-тина евро и то в последния момент, а представете си ако се организирате по-рано.

   С какъв транспорт се стига от летището до Валенсия?

   Както знаем нискотарифните компании обикновено летят до по-особени летища и с Валенсия не е по-различно. Valencia(Castellon), както е написано в търсачката на Rianair си е почти на 2 часа от града, а пък летището беше отворено специално, за да обслужи полета от и за София. Любопитното е, че преди Ryanair да започне да лети до испанското ‘призрачно летище’, то не е функционирало от построяването си преди 5 години.

   Подгответе се обаче да си пресметнете, както времето за придвижване до Валенсия (+2 часа), така и по 20 евро в посока за автобуса. За разлика от нас да бъдете информирани предварително, че ние го разбрахме в последния момент, когато проучвахме транспорта. Това е автобусната компания и съветваме да си запазите билетите онлайн. https://www.mediterraneoholidays.com/aeropuerto-de-castellon/aeropuerto-de-castellon- buses-castellon-valencia

   Таксито е по-скъпо, както можете да предположите – 100-тина евро, а влак дори няма.

   1000map e1484581189171

   Къде да отседнете?

   Тъй като ние обстойно проучваме опции за настаняване, бъдете сигурни, че сме прегледали най-яките квартали и зони в града. Веднага споделяме нашето откритие. Намерихме си страхотен апартамент в Airbnb, който трябваше да е споделен с хоста ни, но се оказа, че той през уикенда не е там – ‘Double room in sunny vintage apt.’, а хоста се казва Хосе. Голям късмет извадихме, защото цената беше много ниска – 25 евро на нощ. Score! Апартаментът му е огромен, в страхотна и много оживена зона пълна с барове и ресторанти – Ruzafa. Намира се на главната улица в Ruzafa – Calle de Cadiz, а зоната е малко по-алтернативна. Там излизат местните и затова цените за хапване и пийване са по-ниски, а пък разнообразието огромно.

   Местното меню

   Както вече споменахме, горещо препоръчваме ресторантите в квартал Ruzafa. Задължително опитайте паеля, пататас бравас и другите видове тапас, все пак сме в Испания. Информативно цената на паелята варира между 6-10 евро на човек. Знаем добре, че испанците са с гореща кръв, затова и официалният час за излизане е по-късен, а и кухните на ресторантите затварят по- късно – между 11 и 12 часа. Не се притеснявайте ако искате да направите късно хапване и след това да отидете в някой бар. На нас много ни хареса това местенце, много уютно, а и храната е много вкусна. http://lamasbonita.es/en/restaurantes/ruzafa/

   Какво да видим?

   Бяхме за 3 нощувки във Валенсия и смятам, че успяхме да видим почти всичко, което бяхме планували. Градът не е толкова голям, особено ако си наемете колела и обикаляте с Десперадос в ръка. В следващата ни статия ще ви дадем съвети относно това, което трабва да видите и как да стигнете.

    

    

   Leave
   a comment

   You don't have permission to register
   X