fbpx

Дизайница

32 Val 2

Valencia City Guide #01

Валенсия е един страхотен град и сме сигурни, че всеки би намерил нещо, което да го грабне, независимо дали си пада по полуразрушени сгради изрисувани с графити или по по-елегантните и лъскави улици.

С коя авиокомпания да пътувате?

От както в края на миналата година Rianair започна да лети и от летище София се появиха много нови дестинации за вскички нас, на които не ни се стои на едно място. В нашия случай беше спонтанно решение да заминем на някъде, и сравнявайки температурите, 20-те градуса за ноември във Валенсия ни се сториха най- примамливи. Взехме билета за 50-тина евро и то в последния момент, а представете си ако се организирате по-рано.

С какъв транспорт се стига от летището до Валенсия?

Както знаем нискотарифните компании обикновено летят до по-особени летища и с Валенсия не е по-различно. Valencia(Castellon), както е написано в търсачката на Rianair си е почти на 2 часа от града, а пък летището беше отворено специално, за да обслужи полета от и за София. Любопитното е, че преди Ryanair да започне да лети до испанското ‘призрачно летище’, то не е функционирало от построяването си преди 5 години.

Подгответе се обаче да си пресметнете, както времето за придвижване до Валенсия (+2 часа), така и по 20 евро в посока за автобуса. За разлика от нас да бъдете информирани предварително, че ние го разбрахме в последния момент, когато проучвахме транспорта. Това е автобусната компания и съветваме да си запазите билетите онлайн. https://www.mediterraneoholidays.com/aeropuerto-de-castellon/aeropuerto-de-castellon- buses-castellon-valencia

Таксито е по-скъпо, както можете да предположите – 100-тина евро, а влак дори няма.

1000map e1484581189171

Къде да отседнете?

Тъй като ние обстойно проучваме опции за настаняване, бъдете сигурни, че сме прегледали най-яките квартали и зони в града. Веднага споделяме нашето откритие. Намерихме си страхотен апартамент в Airbnb, който трябваше да е споделен с хоста ни, но се оказа, че той през уикенда не е там – ‘Double room in sunny vintage apt.’, а хоста се казва Хосе. Голям късмет извадихме, защото цената беше много ниска – 25 евро на нощ. Score! Апартаментът му е огромен, в страхотна и много оживена зона пълна с барове и ресторанти – Ruzafa. Намира се на главната улица в Ruzafa – Calle de Cadiz, а зоната е малко по-алтернативна. Там излизат местните и затова цените за хапване и пийване са по-ниски, а пък разнообразието огромно.

Местното меню

Както вече споменахме, горещо препоръчваме ресторантите в квартал Ruzafa. Задължително опитайте паеля, пататас бравас и другите видове тапас, все пак сме в Испания. Информативно цената на паелята варира между 6-10 евро на човек. Знаем добре, че испанците са с гореща кръв, затова и официалният час за излизане е по-късен, а и кухните на ресторантите затварят по- късно – между 11 и 12 часа. Не се притеснявайте ако искате да направите късно хапване и след това да отидете в някой бар. На нас много ни хареса това местенце, много уютно, а и храната е много вкусна. http://lamasbonita.es/en/restaurantes/ruzafa/

Какво да видим?

Бяхме за 3 нощувки във Валенсия и смятам, че успяхме да видим почти всичко, което бяхме планували. Градът не е толкова голям, особено ако си наемете колела и обикаляте с Десперадос в ръка. В следващата ни статия ще ви дадем съвети относно това, което трабва да видите и как да стигнете.

 

 

Leave
a comment

You don't have permission to register
X